Sprøde falafler med ekstra grønt
Da jeg havde besøg af Cathrine Brandt i inspirationsrunden, tippede hun om sin opskrift på sprøde kikærtedeller. Du finder den oprindelige opskrift HER. Dem måtte jeg bare prøve! De smager virkelig dejligt – både til en god salat med avocado eller fx i pitabrød. Jeg elsker at de er som falafler – men med ekstra grønt. De er lidt porøse, så jeg lavede dem som små mini-bøffer eller flade falafler. Næste gang vil jeg tilsætte 1 eller 2 æg – det er jeg sikker på vil fungere rigtig godt.
(10-15 stk)
Du skal bruge:
250g kogte kikærter
2 små løg
1 stor gulerod
½ blomkål
2 håndfulde bredbladet persille
1 spsk. stødt koriander
2 spsk. stødt spidskommen
lidt stødt chili eller en halv hakket
1,5 dl rugmel (majsmel eller boghvedemel)
1-2 æg (kan udelades)
Havsalt
Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
Kør alle ingredienser i en foodprocessor til en nogenlunde sammenhængende masse. Form små bøffer og steg dem sprøde i olivenolie på en pande. Vend dem forsigtigt så de ikke går i stykker.
Del dine tanker her