2 håndfulde inspiration fra: Cathrine Brandt

cathrine-brandt

Cathrine Brandt gæster bloggen i dag. Hun er grunden til at der lige nu står en boblende surdej på mit køkkenbord – hun er nemlig ejer at min go-to-bageblog. Enormt inspirerende! Jeg faldt over hendes blog i foråret og har fuldt med lige siden. Hun blogger også om andet end brød – jeg er i skrivende stund på vej i køkkenet for at lave de kikærtebøffer Cathrine linker til længere nede i indlægget. Velkommen, Cathrine!

 

Introduktion

Jeg hedder Cathrine, og jeg deler til dagligt opskrifter på min madblog CathrineBrandt.dk. Bloggen startede som et hyggeprojekt, da jeg læste Ernæring og Sundhed i Århus. Her små 4 år efter, så er bloggen en stor del af mit arbejde. Når jeg ikke laver og deler opskrifter, så holder jeg foredrag om og underviser i børns spisevaner, smagspræferencer og kræsenhed. Derudover så kostvejleder jeg private og hygger med andre små projekter, der som oftest indeholder noget med mad, madfotografering eller ernæring. Vigtigst af alt så er jeg mor til Ellinor på 10 måneder.

 

1) jeg føler mig sund når…

Jeg har gået en tur med min lille familie. Frisk luft og tid sammen prioriterer vi højt. Hjemmebagt brød, grove kålsalater og tid til at nyde maden gør mig også glad og får mig til at føle mig sund og tilpas. Men jeg føler mig nok allermest sund, når det lykkedes mig at bage en kage uden at spise (alt for meget) af kagedejen.

 

2) den perfekte morgen ser sådan ud for mig: 

Efter jeg er blevet mor, så er det ikke længere nødvendigt at stille vækkeuret. Ellinor er fantastisk til at sove, men hun fungerer stadig som vores vækkeur. Når vi er vågnet og har hygget lidt sammen, så står vi op. Jeg laver morgenmad, mens min kæreste og Ellinor leger og hygger sammen. Vi spiser altid sammen herhjemme, så morgenmaden nydes også stille og roligt omkring bordet. Både min kæreste og jeg arbejder selvstændigt, så vi giver os god tid til at nyde morgenen sammen inden, at vi alle tre triller af sted for at aflevere Ellinor i dagpleje. At kunne spise, lege og gå sammen til dagpleje – det er virkelig hverdagsluksus for mig og gør alle mine morgener så gode.

 

3) jeg synes at kostpyramiden er… 

Et fint udgangspunkt til at kunne forklare på en simpel og letforståelig måde, hvilke fødevarer, der helst skal spises mest af i løbet af dagen. Jeg synes ikke, at kostpyramiden kan stå alene, men som et helt basalt værktøj synes jeg, at den er helt ok.

 

4) hvis penge ikke var et issue..

Så ville jeg smutte til Berlin i tide og utide. Det er min yndlings by. Jeg elsker at gå byen tynd, spise kage og drikke kaffe dagen lang. Økologi er stort og lettilgængeligt i Berlin, og det elsker jeg. Jeg ville nok også spise lidt mere Summerbird chokolade, end jeg gør i forvejen.

 

5) min yndlingsspise i øjeblikket er… 

Friske majskolber og alle de lækre, økologiske grøntsager, der er i sæson lige nu. Jeg elsker sensommeren fordi, at jeg kan spise spidskål, blomkål og broccoli i store mængder. Det er mine yndlingsgrøntsager, og jeg nyder, når jeg kan få dem friske, økologiske og danske.

 

6) min yndlingskrydderurt er…

Den er svær! På hjemmelavede Pommes Frites er det frisk oregano, i pesto er det basilikum og bredbladet persille, på fisk er det dild og estragon, og så spiser jeg også gerne purløg eller karse, når jeg spiser rugbrød til frokost. Hvis jeg kun må vælge én, så ville jeg være ked af at undvære estragon, for så ville en bearnaisesovs jo ikke være det samme.

 

7) den opskrift, som jeg kan i søvne er…

Opskriften på sprøde kikærtebøffer, som både min kæreste, jeg og ikke mindst Ellinor elsker at spise både til aftensmad og frokost. Jeg kan også opskriften på den bedste brownie i hovedet. Den er svampet, blød og fudgy og helt perfekt, hvis du spørger mig.

 

8) jeg anbefaler andre at læse… 

Det, der giver dem ro og overskud. Jeg bruger meget tid på at læse videnskabelige artikler om børns spisevaner og smagspræferencer. Jeg læser også mange videnskabelige artikler om bageteknikker- og metoder. Hvis solen skinner, og jeg har tid til at sidde på terrassen, så sidder jeg oftest med en bog, jeg har lånt på biblioteket. De sidste bøger, jeg har læst er Ser du månen, Daniel og Der bor Hollywoodstjerner på vejen. Men oftest foretrækker jeg at strikke, hvis jeg har en stund for mig selv.

 

9) når jeg bruger madvarer til andet end mavefylde, bruger jeg…

Citron, hvis jeg har tørre albuer, hæle eller hænder. Olivenolie bruger jeg til tørre hårspidser og neglebånd, og så brugte jeg det også på Ellinor, da hun var lille, hvis hendes kinder var blevet tørre. Kolde agurkeskiver var også et hit at sutte på og bide i, da Ellinors første tænder var på vej.

 

10) mit bedste tip er…

Hav altid en surdej stående i køleskabet. Brød bagt på surdej er både sundere og lettere at fordøje, og så smager det bare så godt. Arbejdstiden med surdej er minimal. Det eneste, det kræver at bage superlækre brød derhjemme er en lille smule planlægning og tålmodighed, når dejen skal hæve natten over.

 

HVEM SKAL JEG HAVE BESØG AF NÆSTE GANG? TIP MIG GERNE I KOMMENTARFELTET!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 Kommentar