Marokkansk inspireret gryderet
Som så mange andre familier ender vi ofte op med at lave de samme retter igen og igen. Den her er ny i vores repertoire. Vi køber nærmest alt vores kød på Nemlig.com (de forhandler kød fra Mineslund) og vi har mange gange brugt deres økologiske oksekød i strimler til gullasch. Denne gang trængte vi til noget andet og det blev virkelig-virkelig godt. Det vil også smage SÅ lækkert med kylling i eller bare med kikærter. Jeg spiste retten med bagte blomkålsris og det spiller virkelig!
Endvidere er denne ret et sikkert hit til det kommende Projekt-PCO-fri, da den ikke indeholder ret mange hurtige kulhydrater.
(ca. 8 portioner)
Du skal bruge:
ca. 800g øko oksekød i strimler
Et par håndfulde kogte kikærter (kan udelades)
2 hakkede løg
4 fed hvidløg
1 spsk. frisk hakket ingefær
1,5 spsk. spidskommen
2,5 spsk. stødt koriander
1 tsk stødt cayennepeber
1 tsk stødt kanel
1 flaske tomatpassata
200 ml. fuldfedkokosmælk
3 gulerødder i tern
1 squash i tern
75 g rosiner/hakkede dadler/hakkede abrikoser
olivenolie til stegning
ristede mandler
øko citroner
Fremgangsmåde:
Steg løg og hvidløg i olivenolie sammen med krydderierne. Tilsæt og brun kødet. Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen den tørrede frugt, squash og kokosmælk) og lad retten simre i ca. 2 timer til kødet er mørt. Tilsæt da kokosmælk, squash i tern og den tørrede frugt og lad retten simre yderligere ca. 5 minutter.
Anret på lune blomkålsris og top med mandler ristet i olivenolie og med citronbåde til.
Bagte blomkålsris:
Kør blomkål til grove ris i en foodprocessor og vend dem med havsalt, friskværnet peber og olivenolie. Fordel på en bageplade og giv dem 20 minutter i en 200 grader varm ovn (alm. ovn). Rør rundt i risene et par gange undervejs.
Del dine tanker her