Marokkansk inspireret gryderet

Som så mange andre familier ender vi ofte op med at lave de samme retter igen og igen. Den her er ny i vores repertoire. Vi køber nærmest alt vores kød på Nemlig.com (de forhandler kød fra Mineslund) og vi har mange gange brugt deres økologiske oksekød i strimler til gullasch. Denne gang trængte vi til noget andet og det blev virkelig-virkelig godt. Det vil også smage SÅ lækkert med kylling i eller bare med kikærter. Jeg spiste retten med bagte blomkålsris og det spiller virkelig!

Endvidere er denne ret et sikkert hit til det kommende Projekt-PCO-fri, da den ikke indeholder ret mange hurtige kulhydrater.

 

(ca. 8 portioner)

Du skal bruge:

ca. 800g øko oksekød i strimler

Et par håndfulde kogte kikærter (kan udelades)

2 hakkede løg

4 fed hvidløg

1 spsk. frisk hakket ingefær

1,5 spsk. spidskommen

2,5 spsk. stødt koriander

1 tsk stødt cayennepeber

1 tsk stødt kanel

1 flaske tomatpassata

200 ml. fuldfedkokosmælk

3 gulerødder i tern

1 squash i tern

75 g rosiner/hakkede dadler/hakkede abrikoser

 

olivenolie til stegning

ristede mandler

øko citroner

 

Fremgangsmåde:

Steg løg og hvidløg i olivenolie sammen med krydderierne. Tilsæt og brun kødet. Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen den tørrede frugt, squash og kokosmælk) og lad retten simre i ca. 2 timer til kødet er mørt. Tilsæt da kokosmælk, squash i tern og den tørrede frugt og lad retten simre yderligere ca. 5 minutter.

Anret på lune blomkålsris og top med mandler ristet i olivenolie og med citronbåde til.

 

Bagte blomkålsris:

Kør blomkål til grove ris i en foodprocessor og vend dem med havsalt, friskværnet peber og olivenolie. Fordel på en bageplade og giv dem 20 minutter i en 200 grader varm ovn (alm. ovn). Rør rundt i risene et par gange undervejs.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *