De grønne fingre kribler videre…

IMG_1082.. nu er der nemlig sået i bedene. Frøene blev lagt den 1. maj og det er endt med lidt af hvert. Jeg har haft svært ved at begrænse mig. Jeg gætter på at det manglende mådehold handler om at jeg nu endelig har en lille køkkenhave at lege i. Det er som om jeg nu skal indhente fem års køkkenhavedrømme på én enkelt sæson – jeg er spændt på hvordan evalueringen på projektet bliver i julimåned.

Frøene er købt i SuperBrugsen – bortset fra ærterne, de er fra sidste år og købt i Tiger. Min intention var at dyrke ærtespirer i en tallerken indendørs, men det gik ikke som jeg havde planlagt. De groede usandsynligt langsomt og projektet lugtede. Meget. Nu har jeg sået ærter i det ene højbed.
Jeg har et blogindlæg i lommen omkring smart såning og et tip om en dejlig køkkenhave-blog. Det rammer bloggen inden længe.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 Kommentarer

 • SVAR

  Og så er jeg i øvrigt helt med på den kriblen i fingrene! jeg glæder mig til jeg får sået!

 • SVAR

  jeg tror ærtespirer er bedst at tage fra de udendørs planter, men du kan lave bønnespirer indenfor – dét er nemt og lækkert og du kan både lave de små "almindelige" bønnespirer af mungbønner, eller de store spirer, der brugte jeg kikærter – fungerede super!
  De helt små fine spirer kan jeg ikke huske hvad jeg lavede af, men har posen derhjemme 🙂

 • SVAR

  Tak for gode tips! Jeg må prøve indendørs spiring af bønner – kikærter har jeg faktisk i skabet allerede. – og skriv gerne hvad du brugte til de små fine spirer, det kunne jeg godt tænke mig at prøve. Jeg har set andre spire chiafrø, som bliver til en form for karselignende spirer.
  Tak for din kommentar.
  KH
  Anne

 • SVAR

  PS: Cool! Hvad har du planer om at så?

 • SVAR

  og så squash og græskar under majsene. "Desværre" spirede alle de græskar og squash frø jeg forspirede, så jeg tror jeg har 10 planter i alt og virkelig ikke plads nok 😀

 • SVAR

  Jeg glemte at tjekke det i går, men jeg mener faktisk at det er lucernefrø. Jeg laver lige en note så jeg husker det i dag 🙂

 • SVAR

  Mange ærter, så den 2-årige (og jeg) bliver glad, gulerødder, majs, grønkål (medmindre sneglene spiser dem igen), stangbønner til at klatre på majsene og buskbønner. Måske spinat hvis der er mere plads 😀

 • SVAR

  Uh det lyder lækkert det hele – og som noget der kræver en ordentlig have 🙂 !
  Jeg krydser fingre for mange ærter og sneglefri grønkål. Det er nu en uge siden jeg såede og jeg har allerede spottet de første spirer i højbedene – lykke, lige dér!
  KH
  Anne