Om køkkenhave i højbede..

IMG_1048Læste du med sidst jeg skriblede om mit køkkenhave-projekt? Jeg fik nogle supergode tips til billig jord (tak for det!). Det var heldigt, for jeg var nemlig forsvindende tæt på at trykke KØB ved en BIG BAG jord hos Bilka til over 1000kr. Takket være Signe sparede vi en hulens masse penge på at fylde vores højbede med plantemuld. Genialt!
Vi endte med 22 poser plantejord á 40liter til de tre højbede. Poserne koster hver 7,45kr i jem & fix og en hurtig hovedregning fortæller mig at det blev … stortset ingen penge! Tippet er hermed givet videre.

Havde vi haft en bil med krog – og en trailer – så var vi kørt ud efter en omgang kompost. Det blev det ikke til i denne omgang. Jeg planlægger at hente lidt i løbet af sommeren for at være ekstra god ved grøntsagerne.
Sammen med de 22 poser købte vi også en pose kyllingemøg i pilleform. Jeg planlægger at gøde første gang nogle uger efter såning. På posen står der at naturgødningen er egnet til økologisk dyrkning – og det passer jo glimrende til mine indkøbte øko frø. 
Nu håber jeg at mine mange frø vil trives i deres ny omgivelser. De er dog ikke flyttet ud af poserne endnu. Det sker i morgen efter arbejde.

Som det ses på fotoet ovenfor investerede jeg også i 2 kartoffel-spande. De er fyldt med gødet spagnum (en sjat blev også vendt i højbedene) og der skal 3 læggekartofler i hver. Så nu skal jeg så bare lige havde fundet 6 spirede kartofler og så er der hjemmedyrkede kartofler … til juli.
Næste år vil jeg gerne være i bedre tid!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

 • SVAR

  Ih, jeg flytter gerne ind sammen med de der spirende grøntsager, Anne. Det ser virkelig fint ud og lyder alt for godt. Håber, jeg kan drage nytte af dine erfaringer næste år, hvor vi ikke kun har en altan med brændende sol hele dagen – krydser fingrer.
  KH
  – frk. sveske

 • SVAR

  Jeg krydser fingre med. Men den altan må være fantastisk til agurker og tomater? Mine bede står ikke i sol hele dagen, men jeg håber at grøntsagerne har lyst til at titte frem alligevel. Jeg står i hvert fald klar med gødning og vand i rigelige mængder 🙂
  KH til dig,
  Anne

 • SVAR

  Hvor er det godt at du kunne bruge min kommentar 🙂
  Faktisk skrev jeg det hele to gange. For første gang slettede den kommentaren, så overvejede jeg bare at droppe at skrive det, men tænkte ej jeg prøver lige en gang til. Det var jo heldigt 🙂

 • SVAR

  Jeg kunne i den grad bruge kommentaren! TAK for din ihærdighed 🙂
  De første spirer er dukket op i bedene så jeg er høj på forår lige nu!
  KH og god weekend til dig
  Anne