LCHF’iseret havregrød

havregrød2Det her er nok det tætteste jeg er kommet på en kornfri grød med den traditionelle havregrød-konsistens. Det er en virkelig kokosbombe, så hvis du enten ikke rigtig kan lide kokos – eller hvis dig og kokos har et lidt lunken forhold til hinanden – så er det her ikke en grød for dig.
Den er desuden voldsomt sød (!!) så næste gang vil jeg udskifte lidt af kokosmælken med vand eller måske helt udelade kokosmælk til fordel for mandelmælk. Pga. sødmen vil jeg desuden toppe grøden med noget syrligt næste gang – fx hindbær.
Inspirationen til grøden kom herfra. Jeg tilsatte hamp-proteinpulver (som jeg har fået fra Lowcarb Store) for øget mæthed.

(1 – stor – portion)

Du skal bruge:
2 spsk. kokosolie
1 dl kokosmel (alm. grov)
2 dl kokosmælk (eller mandelmælk, eller brug 1 dl vand og 1 dl kokosmælk)
1 spsk. kokosfibre
1 knsp. salt
lidt vanillepulver

evt. 1 spsk. hamp-proteinpulver

Fremgangsmåde:
Smelt kokosolien i en lille gryde og rist kokosmel gyldent (pas på, det bliver hurtigt mørkt). Tilsæt kokosmælk, salt og vanillepulver og lad det begynde at koge. Tilsæt kokosfibrene (og evt. hamp-proteinpulver) og kog ind til ønsket konsistens.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 Kommentarer

  • SVAR

    Uhm!
    Det tror jeg, jeg skal have i morgen – fin videreudvikling af kokosgrøden, som jeg er blevet svært glad for igen 😉
    Tak for inspiration.
    KH
    – frk. sveske

  • SVAR

    Helt ærligt, så kan jeg bedre lide den traditionelle kokosgrød på æg 🙂 – men vil glæde mig til at høre hvad du siger. Jeg tror, at den var for sød til min smag når den var på ren kokosmælk. Portionen holdt mig dog mæt rigtig længe!
    KH til dig
    Anne

  • SVAR

    Hørtes supergodt ut!

  • SVAR

    Ja, jeg synes faktisk at det ser bedre ud end det var – men nu skal jeg lade være med at tale den ned.. 🙂 Lad mig høre hvis du prøver den.
    KH
    Anne

  • SVAR

    Hej Anne,
    Jeg foretrækker helt sikkert også den med æg. Det var en meget sød morgenmad, jeg fik her til morgen, men idéen er god og den lader til at mætte godt – er spændt på, hvor længe den holder mig mæt.
    KH
    – frk. sveske

  • SVAR

    Ja, mega sød! Jeg kunne godt tænke mig at prøve den med hjemmelavet mandelmælk – det tror jeg måske kunne optimere den. Jeg er også spændt på hvor længe den holder dig mæt :).
    Jeg har spist æggegrød hertil morgen – for første gang længe!
    KH og god solskinsdag til dig
    Anne

  • SVAR

    Så fik jeg afprøvet denne grød og jeg er helt lun på den.
    Jeg får kvalme af den traditionelle kokos-ægge grød – jeg har efterhånden prøvet den så mange gang, at jeg vist bare må slutte fred med den!
    Men den her kunne jeg godt blive glad for.
    Jeg vil prøve at blende den grove kokosmel næste gang, og så brugte jeg en tilfældig kokosmælk fra den lokale Brugs med kun 1,8 g kulhydrat pr. 100 ml og det er jo temmelig lidt og har måske betydning for hvor sød grøden opleves.
    Friske bær gjorde også meget godt for den!
    Kh. Karin

  • SVAR

    Hvor dejligt at høre!! Ja, det kan være jeg skal eksperimentere noget mere men den – og hvilken type kokosmælk jeg bruger. Tak for feedback, det er så hyggeligt 🙂
    KH
    Anne