Knasende, honningristet granola

Ofte bruger jeg ferier eller weekender til at tanke mit køkken op med de ting, der kan forsøde hverdagen lidt. At have et glas hjemmelavet granola på køkkenbordet, føles helt enormt luksusagtigt på en mandag morgen.

Måske du også skal bruge vinterferien på at få forberedt lidt lækkert til når hverdagen starter igen?

 

(1 stort glas)

Du skal bruge:

300g havregryn (jeg brugte 200g havregryn og 100g quinoaflager)

150g nødder og frø (jeg brugte 50g mandler, 50g græskarkerner og 50g revet kokos)

1 stor spsk. honning

2 spsk. koldpresset kokosolie

1 tsk. kanel

1 dl æblemost

1 tsk. havsalt

1 håndfuld hakket, tørret frugt (jeg brugte rosiner)

 

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 150grader (alm. ovn).

Smelt kokosolie og honning på en pande. Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen den tørrede frugt) og rør rundt. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og rist i ovnen i ca. 30 min. Rør rundt i blandingen ca. hvert 10. minut så den ikke brænder på.

Tag granolaen ud når den er sprød og gylden. Lad afkøle og rør så rosiner i. Opbevar i lufttæt beholder.

 

Min opskrift er inspireret af denne.

 

Jeg har også andre toppings på bloggen – fx Mælkebomben (der indeholder ekstra meget af den gode kokosolie) eller den sprøde LCHF müsli med hasselnødder.

Selve blåbærsmoothien finder du HER.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *