Madplan – 4. uge på mejerifri LCHF

4. madplanSom overskriften indikerer, så tager jeg en uge mere på mejerifri LCHF. Så de to uger er efterhånden blevet til 4. Forsøget med mejerifri LCHF får naturligt sin ende, fordi jeg skal på weekendtur (offline i øvrigt) på fredag til søndag. Derfor er der også kun 4-5 dage på denne uges madplan.

Jeg er dog ikke sikker på, at jeg vælger at vælte mig rundt i fløde, ost og creme fraiche når denne uge er gået. Faktisk har jeg lyst til at se hvor pæn min hud kan blive. For jeg synes, at det har haft en effekt – eller det vil sige, de fleste dage synes jeg, at jeg ser en bedring.
Når jeg går tilbage til almindelig LCHF, har jeg tænkt mig at gøre overgangen blød. Smør skal ind igen – og ost. Det må simpelthen kunne lade sig gøre! Creme fraiche og fløde vil jeg nok forsøge at holde på et minimum og kun bruge ved særlige lejligheder. Det er mine tanker lige nu i hvert fald.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 Kommentarer

 • SVAR

  Jeg synes, du er ret sej at du holder ved. 🙂 Personligt ville jeg nok have ret svært ved at holde mig fra osten! 😛 Men det hjælper jo på moralen, at man begynder at kunne se en virkning.. 🙂

  KH. Katrine

 • SVAR

  Tak for hep 🙂 ! Ja, det tror jeg nemlig at du har helt ret i. De dage hvor jeg bliver i tvivl om hvorvidt jeg virkelig kan se en ændring, det er de dage hvor jeg har lyst til at sige "fuck det hele" 🙂
  KH
  Anne

 • SVAR

  Hej Anne.

  Jeg har fundet vej til dig gennem Katrine på lowcarblivsttil.dk. Og det er jeg rigtig glad for! Det er meget inspirerende at kunne hente ideer og tips og tricks fra alle I andre:0)

  Jeg er meget nysgerrig på at læse mere om din 'mejerifrihed'! Det kunne jo være forklaringen på, hvorfor min hud brokker sig fra tid til anden, til trods for at lchf ellers kun betyder super energi, livskvalitet og velfungerende krop:0)
  Jeg glæder mig til at se mig mere om i dine 'stuer'.

  Kh. Karin/lchf-nydelseoglivskvalitet.dk

 • SVAR

  Kære Karin
  Hvor hyggeligt – tak for besøg og besked! Jeg følger også med hos jer (jeg fandt jer gennem Vikki på Fedtkanten.dk) 🙂
  Har planer om at lave et opsamlende indlæg omkring mine erfaringer med hud og mejerifri LCHF, når jeg inviterer dem ind igen. Interessant hvis du oplever at mejeriprodukter også påvirker din hud.. Selvom de (ind i mellem) kan være træls'e at undvære, så er det slet ikke så svært at lave lækker LCHF-mad uden dem – har jeg erfaret 🙂 …
  KH
  Anne

 • SVAR

  Vikki er bare god til at gøre os andre opmærksomme på hinanden!
  Jeg tror, at mejeriprodukterne kan være en forklaring… Mange andre LCHF' er priser jo netop den flottere og blødere osv hud efter omlægning til LCHF.
  Og min hud har også ændret sig: Det er noget med at når den er uren, så er det mere udtalt, men også langt mere afgrænset! Jeg vil spændt afvente en opsamling om dine erfaringer. Hmm – og jeg vil klart læse med uanset om det handler om hud eller ej;0)

  Kh endnu en gang:0)

 • SVAR

  Hej Anne,
  Jeg har undervejs i min strikse LCHF også kigget på mælkeprodukterne og holder mig primært til SMØR, som skulle være det mælkeprodukt med højest fedtenergiprocent og unden insulinpåvirkning (perfekt på striks LCHF, men mon ikke også hunden er med på SMØR)… Der ryger også lidt fuldfed feta og anden god ost indenbords, men jeg vælger at tro på, det ikke tipper læsset.
  Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer med at tage SMØR og ost ind i kosten igen.
  KH
  – frk. sveske

 • SVAR

  Jo, jeg håber at huden er med på smør : ) Det åbner jo dørene for bearnaise og chokoladefondant – og smørklat på kokosgrøden (hvilket jeg stadig har til gode at prøve)!!
  Ja, en mulighed kunne også være at indføre oste, der ikke er lavet på ko-mælk. Husker jeg rigtigt, at du på et tidspunkt holdt dig til dem i en ko-mælkefriperiode? Manchego og ægte feta er jo vildt lækre oste!
  KH
  Anne