Bag bloggen
Fem facts om bloggen
- Bloggen startede i august 2013 som en ren LCHF-blog med opskrifter og mine erfaringer med kostændringerne.
- Den fik sit navn fordi jeg oplevede, at jeg ikke var hvad jeg spiste. Sødt gjorde sur og fedt gjorde ikke fed.
- Da jeg i foråret 2014 erfarede at mælkeprodukter laver ballade med min hud, blev Den Omvendte Verden en mælkefri madblog.
- I efteråret 2016 gik Den Omvendte Verden fra at være en madblog til at blive en livsstilsblog – med personlige værdier som omdrejningspunktet.
- Fra efteråret 2017 tager bloggen farve af min interesse for GAPS (Gut and Psychology Syndrome), hvilket på flere områder betyder at bloggen vender tilbage til udgangspunktet.
Fem facts om sund livsstil – for mig
- Mælkeprotein = dårlig hud. I foråret 2014 kørte jeg mejerifri-måned på bloggen og siden da har jeg stortset ikke spist andre mælkeprodukter end smør.
- Mad laves så vidt muligt fra bunden. Det følger ret naturligt af punktet ovenfor, fordi enormt mange købeprodukter indeholder mælkepulver.
- Økologi og så rene produkter som muligt. Det gælder det, der kommes i kroppen, såvel som det, der kommes uden på den.
- Mange grøntsager, fond, fermenteret mad og godt med sunde fedtstoffer – og helst lige fra morgenstunden.
- En sund livsstil indebærer, for mig, daglige sunde handlinger. Det behøver ikke være voldsomt omfangsrigt: fx at lave en smoothie til morgenmad, at stoppe op og tage 10 dybe indåndinger, at sætte en surdej over eller at meditere i 10 minutter.
Fem facts om bloggeren
- Jeg er mor til 2 piger
- Augusta, min mand og jeg bor 20min fra Odense – hvor drømmen om hus og stor have langsomt realiseres.
- Jeg arbejder som klinisk psykolog 4 dage om ugen, min hjemmeside er www.psykologravnmark.dk
- Jeg er vild med mad og storinteresseret i hvad den gør ved os. Læs mere på www.kostpsykologen.dk
- Et af mine mange ønsker for fremtiden er, at flette bloggen og mit arbejdsliv endnu mere sammen.
Vil du i kontakt med mig?
Du er meget velkommen til at kontakte mig i kommentarfeltet herunder og ellers hører jeg gerne fra dig på denomvendteverden(a)hotmail.com
Du finder også den Omvendte Verden på Facebook og på Instagram.
Tak fordi du kigger forbi – det gør mig SÅ glad!
Godaften Anne, tillykke med det nye domæne – synes det ser godt ud. Er imponeret over hvad du orker som nybagt mor 😉
Vil fortsætte med at kigge ind og læse med. Hilsen Nina
Kære Nina
Tusind tak for det – det er dejligt at du kigger med! Augusta har haft en rigtig god periode den sidste måned og sover godt i løbet af dagen – det hjælper på overskuddet 🙂
Kh Anne
[…] Bag bloggen […]
Hej.
Hvordan balancer du mellem lchf og have et barn (8mdr) som der andre behov en dig selv?
Jeg synes det er svært, jeg ofte ender med at stå og lave to forskellige retter og bruger meget (for meget tid) tid i køkkenet.
Kære Julie
Tak for din kommentar. I øjeblikket spiser jeg ikke traditionel LCHF. Det har jeg faktisk ikke gjort længe. Jeg spiser både brød og kartofler, men mindre end jeg gjorde tidligere, og samtidig spiser jeg meget mere fedt (avocado, kokosolie osv.).
At lave mad fra bunden tager tid, det kan jeg sagtens genkende. Jeg føler også, ind i mellem, at jeg bruger aaalt for meget tid i køkkenet. Jeg er nysgerrig: På hvilken måde tænker du at baby har andre behov? Vi spiser ret ofte salat (af spidskål fx) og det er Augusta stadig for lille til at spise. I det tilfælde laver jeg også flere retter. Vi har kæmpet en del med forstoppelse da A startede i dagpleje, og i den forbindelse skar vi ned på brød i hendes kost. I øjeblikket får hun næsten dagligt havregrød med bær, æg og kokosolie i. Hun klarede sig glimrende uden brød.
Kærlig hilsen og god weekend til dig og dine
Anne