Varmrøget laksemousse LCHF

varmrøget laksemousse 1
Da min kæreste og jeg for nyligt var ude at spise – for at fejre at jeg nu er speciale-studerende (Yes!) – fik vi en guddommelig mousse med varmrøget laks og rygeost. Det er den, jeg har forsøgt at genskabe i en meget forsimplet udgave. Moussen kalder på frisk purløg eller finthakket forårsløg, men jeg havde ingen af delene.
Spis den til frokost med diverse grønt til.

(2 frokostportioner)Du skal bruge:
1 stk. varmrøget laks (125 g – jeg brugte med laks med peber)
100 g rygeost (Løgismose har en økologisk 10%)
0,75 dl fløde
0,5-1 tsk. tørret dild
havsalt (og peber, hvis ikke du bruger peberlaks)

Fremgangsmåde:
Pisk fløden i en skål og giv også rygeost + dild en tur med piskeriset (i en anden skål) for at få den blød og cremet. Rør én skefuld flødeskum i rygeosten, inden resten forsigtigt vendes i (det gør det nemmere at vende resten af fløden i). 
Findel laksen med en gaffel, så fint som du vil. Vend laksen i rygeostcremen og smag til med lidt havsalt.

TIP:
Har du frisk dild eller purløg, bliver den bare endnu bedre – og spar endelig ikke på det!

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

 • SVAR

  Mmm det ser lækkert ud! Jeg savner mit køkken og danske råvarer! Denne ryger på to-do-listen, til når jeg vender retur til sommer – ku forestille mig, det ville være en skøn sommerfrokost på altanen 🙂 Og hallo – stort tillykke med den nye titel!
  Venligst, Jennifer

 • SVAR

  Tak for det 🙂 ! Årh ja, hvor har du ret.. Får pludselig ikke bare lyst til mere laksesalat, men også sol og sommer – og en altan 🙂 !
  Jeg har glemt hvor du er – England? Irland? Jeg arbejdede i Sydengland efter jeg blev student og der gik virkelig kiks, kage og brød i den. Men jeg kan i hvert fald godt sætte mig ind i hvordan det er, ikke at kunne finde de råvarer, som man er vant til.
  Hvis du får tid, kunne det faktisk være ret interessant at læse et blogindlæg om hvordan du griber det an?
  KH og god weekend,
  Anne

 • SVAR

  Jeg er i Irland – og her er det dælme også lige for med kiks, kage og brød. De spiser SÅ meget brød, og kulhydrater generelt, og det er ret dyrt for min SU at vælge alternativer, så jeg er ikke helt så striks som i DK, når jeg er ude at spise, men hjemme ved mig selv er det 100 % LCHF. Så jeg er landet på lidt en mellemvej – også fordi det simpelthen så mange gange er umuligt at få et alternativ.
  Og der er et indlæg på vej om det – har været her en måned nu, så jeg skulle lige ind i en daglig rutine, før jeg ville skrive generaliserende om det 😉

 • SVAR

  Helt forståeligt 🙂
  Det vil jeg glæde mig til at læse!
  KH
  Anne