Varmrøget laks med spinat, syltede rødløg og porcheret æggeblomme

varmrøget laks

Se, alene titlen på denne ret får det til at virke halv-uoverskueligt at lave retten. Det lyder både finere og mere kompliceret end det er. Kigger man på fotoet, så er det straks mere overkommeligt. Det her er en ultra nem ret – og den smager meget bedre end man skulle tro – især at dømme ud fra den minimale indsats og tid i køkkenet, den kræver. Opskriften fra Anne Hjernøes bog “Sunde grønne retter” (affiliate link), som jeg modtog af Politikens Forlag for noget tid siden.

Prøv den!

 

(2 personer)

Du skal bruge:

2 stykker varmrøget laks (dem fra fiskemanden eller det lokale røgeri er suverænt de bedste)

2 økologiske æggeblommer

 

MEGET spinat! Gerne to poser frisk og økologisk

lidt god olivenolie

1 tsk sennepskorn

havsalt og peber

 

2 rødløg i fine skiver

2 dl lagereddike

1 dl sukker (eller anden sødning)

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave de syltede rødløg.  Varm eddike og sukker op i en gryde til sukkeret er opløst. Hæld den varme blanding over løgene og lad dem stå – gerne til dagen efter, men 1 times tid kan også gøre det.

Varm olivenolien på en pande og kom den skyllede spinat på. Når den falder lidt sammen vendes sennepsfrø i og blandingen krydres med salt og peber

Til at lave de porcerede æggeblommer skal du bruge en gryde med vand og en sjat eddike. Læg æggeblommerne på hver sin ske og når grydens indhold koger, sænker du skeerne ned og lader dem koge med i ca. 2 minutter.

Anret som på fotoet og server med det samme!

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

  • SVAR

    Meget lækker sammensat ret 🙂
    Må prøve dine rødløg, da jeg laver mine på anden vis.
    Ønsker dig en god weekend.

    • SVAR

      Ja – det har du helt ret i. Retten fungerer bare super godt! Og rødløgene er jo bare SÅ nemme.
      Rigtig god søndag til dig også, Maria.
      KH
      Anne

  • SVAR

    For dælen hvor ser det lækkert ud!!! <3

    • SVAR

      Kære Pennie
      Det er virkelig en velsmagende ret – stor anbefaling herfra 🙂 !
      KH
      Anne