UPDATE!

14dage på mejerifri lchfTænk, at der allerede er gået 14 dage siden jeg sidst spiste mejeriprodukter. Dét er vildt – og jeg tror aldrig jeg har gået 14 dage uden før (det skulle da lige være da jeg var helt lille).
Som det kan læses her, så havde jeg en del bekymringer inden jeg gik i gang. Flere af dem gik på, at jeg ville komme til at savne smør, ost, cremefraiche og fløde for meget.. jeg kan ærligt sige, at det ikke har været tilfældet..!
Altså det vil sige: lige ind til i går, hvor jeg rev cheddar til min kærestes mexicanske tortilla … Årh, suk og NØJ, hvor havde jeg lyst til ost. Den lyst har forfulgt mig i dag, hvor jeg har haft MEGAtrang til en ostesprød omelet og helt ærligt, så havde jeg også en enorm lyst til at købe creme fraiche, da jeg var nede at handle i dag. MEN jeg lod være – både med cheddar og creme fraiche.
Min mad-opfindsom har været helt i bund de sidste dage, måske det er derfor at mejerilysten (er det et ord?) har sneget sig ind. Jeg har ikke holdt mig til madplanen de sidste par dage – det gik ellers så godt med den første madplan!Hvordan går det så med huden?
Jamen, det går egentlig okay. Jeg oplever en smule bedring på ryggen (den øverste del og nakken er stort set clear), men kan ikke helt blive klog på om den lille forskel, jeg oplever, skyldes cyklus/hormoner eller reelt handler om min afholdenhed fra mejeriprodukterne.
Derfor, har jeg besluttet mig for at fortsætte… JEP! Jeg tager en uge mere (og måske to)! Jeg tror simpelthen at 14 dage er for kort en periode til at opleve en reel forskel.

Så når jeg lige om lidt udgiver indlægget her, så står den på planlægning af madplan til min 3. mejerifri uge.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 Kommentarer

 • SVAR

  Spændende at følge med i, hvordan det går!
  Her fra tirsdag vil jeg forsøge mig med 2 uger på paleokost ifht. til vægttab og er også spændt om det får nogen effekt at fjerne mælkeprodukterne. Indtager ret meget skyr og mælk til teen.
  Btw så lige din opskrift med pulled chicken. Har aldrig kogt kylling sådan før, så det skal jeg altså have afprøvet! Superinspirerende side du har dig!
  Hilsen Nana
  http://www.nana-regalah.dk

 • SVAR

  Hej Anne,
  Det er totalt sejt gået og fedt, at du forlænger – så har du om ikke andet en slags dokumentation for, hvad der tricker den urene hud.
  Det er i hvert fald lækker med, du får – jeg ville være lidt bange for at ryge i nødderne, hvis mejeriprodukterne røg helt ud. Men nedskæring er i gang.
  KH
  – frk. sveske

 • SVAR

  Hvor spændende med to uger på paleo – lad mig gerne vide hvordan det går 🙂 !
  Pulled chicken er SÅ godt – det er helt vildt så møre kyllingebryster kan blive.. Haps!
  Tusind tak for rosen 🙂 – det glæder mig, at du har lyst til at kigge forbi.
  Jeg kigger straks forbi hos dig,
  KH
  Anne

 • SVAR

  Ja, det håber jeg virkelig. Tak, det synes jeg egentlig også at det har været.. Men lige nu er jeg lidt tom for idéer – håber at de vender tilbage.
  Jeg bryder i hvert fald ud af mejerifasten inden vi skal spise bearnaise i hovedstaden 🙂
  KH til dig
  Anne

 • SVAR

  Jeg kan og vil helst heller ikke have mejeri ud af min LCHF, da jeg ved, det bliver alt for kedeligt. Din madplan ser lækker ud, men kokosolie og kokosmælk kan bare ikke altid erstatte SMØR og fløde. Smørret er nok den, jeg holder mest af, så den rykker med på striks LCHF, hvor den hører hjemme. Derudover spares der på creme fraiche, mascarpone, hytteost og ostestænger (tror ost i maden kan fungere, når jeg ikke spiser flere skiver, mens maden tilberedes).
  Bearnaise skal i hvert fald laves på SMØR og ikke kokosolie. Men du overvejer måske at tage udvide indtil da (læs: yderligere to uger)?
  KH
  – frk. sveske
  P.S. Hopper du på toget d. 5/4?

 • SVAR

  Jeg går også med netop de tanker! Hvis jeg ikke troede at mejeri var skidt for min hud, så ville jeg heller ikke drømme om at smide dem ud af kosten!
  Hvis nu jeg finder ud af, at det er mejeriprodukterne, der generer min hud, så tænker jeg at smør (evt. ghee), lidt fede oste og fuldfed fløde måske er kompromiset. Nu må vi se, efter de næste par uger (for ja, det er planen at udvide perioden lidt endnu).
  Jeg har ikke helt besluttet mig endnu mht. tog. Hvis jeg tager hjem til mine forældre (på Fyn) om fredagen, så hopper jeg på toget fra Odense. Alternativt tager jeg direkte fra Aalborg (bus/fly). Jeg skal i hvert fald med tog hjem lørdag aften. Gør du det samme, eller overnatter du i København?
  KH
  Anne

 • SVAR

  […] tilbage i LCHF-dagene, finder du indlægget om mine indledende overvejelser HER samt update 1 HER (efter 14 dage), update 2 HER (efter 1 måned) update 3 HER (efter 3-4 måneder) og update […]