Tynde, mælkefri pandekager med boghvedemel

IMG_0862Vel hjemme efter en sammenskudspåskefrokost står den nu på blogging og senere nem aftensmad. Mit bidrag til frokosten var desserten i form af denne mejerifri appelsin-kakao-kage fra The Food Club. Den blev udemærket – jeg havde kun meget tørre øko dadler, og jeg tror at de bløde ville have gjort den sødere og blødere. Bedre.

Forleden købte jeg en pose boghvedemel i Netto. Det er hverken paleo eller lchf-venligt, men det er glutenfrit – og jeg nyder at prøve nyt ind i mellem.
I Emma Martinys nye bog “Skønne salater og vidunderligt tilbehør” er der nogle fristende-nemme pandekager og dem var jeg nødt til at prøve. De blev gode – rigtig gode faktisk! De bliver fint tynde og sprøde, men jeg var nødt til at tilsætte mere vand undervejs da dejen blev hurtigt tyk. Emma bruger alm. mælk i den oprindelige opskrift.

(8-10 pandekager)

Du skal bruge:
2 æg
2 dl boghvedemel
3 dl mandelmælk (eller anden nøddemælk)
1 dl vand
revet skal fra 1 citron
1/2 tsk kardemomme
1 knsp. salt

smør eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:
Pisk alle ingredienser sammen og bag pandekagerne i smør eller kokosolie på panden. Tilsæt evt. mere vand undervejs hvis dejen bliver for tyk.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *