Til kamp mod dårlig søvn: 6 strategier!

Jeg har beklaget mig nogle gange på bloggen efter hånden. Jeg sover nemlig dårligt. Hver nat ligger jeg vågen et par timer og er lysvågen. Mine nærmeste er ved at være trætte af at høre om det og det forstår jeg egentlig godt. Det handler nok om at de, hver gang jeg nævner det, forsøger at løse “søvnproblemet” for mig.

Augusta kunne jo lære at sove i sin egen seng? (Du kan sengen i indlægget HER)

Jeg kunne også afvænne hende fra at amme om natten?

“Problemløserne” bliver formentlig trætte fordi, jeg ikke er villig til at lave nogen som helst ændringer ift. hvor og hvordan Augusta sover. Nix. Måske ville ovenstående ændringer give mig en sammenhængende søvn, for ofte er det jo Augusta, der vækker mig. Måske ikke. Hun sover i min arm hele natten og har gjort det i hele hendes levetid. Lige siden hendes hånd var så lille som på fotoet ovenfor. Selv på hospitalet var hun aldrig i den plastikvugge de tilbød.

Faktum er dog, at jeg trænger til at sove bedre – og når jeg ikke vil lave ændringer omkring Augustas søvn, må jeg prøve at ændre på andre ting. Min strategi til bedre søvn indebærer følgende:

 

 • Magnesium Citrat:

  3 stk. i forbindelse med aftensmaden (de skulle være let sløvende)

 • Kropsøvelser til at lette stress:

  Anna Bogdanova anbefaler nogle øvelser i Skyhøj Forbrænding.

 • Stor og mættende aftensmad:

  Så jeg ikke vågner pga. sult.

 • Mindre vand om aftenen:

  Så jeg ikke vågner pga. toiletbesøg (pga. amningen drikker jeg enormt meget vand i løbet af natten).

 • Mere stabilt blodsukker dagen igennem – fx protein om morgenen:

  Jeg er allerede begyndt at spise blødkogte æg til morgen – og jeg deler blommen med Augusta.

 • Meditation:

  Arbejdsmæssigt har jeg skrevet mig op til et 8-ugers mindfulness-forløb hos en anden psykolog. Jeg glæder mig allerede enormt meget til at starte.

 

Har du erfaringer med søvnproblemer? Og især ift. at afhjælpe dem?

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 Kommentarer

 • SVAR

  Hej igen
  Jeg lider egentlig ikke selv af søvnproblemer… er ind imellem længe om at falde i søvn, men det er sjældent og så sover jeg. På trods af at jeg også har min lille søn i armene og ammer ham flere gange natten igennem.
  Nå, men synes alligevel jeg ville dele et lille sjovt tip jeg fik for et par uger siden.
  En tsk honning lige inden du går i seng – og du sover som en sten.
  Jeg gør det – jeg ved ikke om jeg kan mærke forskel. Måske troen er nok her. Og så er det lidt lækkert… jeg spiser Manuka honning, for den smager bedst. Mindre kan nok gøre det. Men helst ikke opvarmet.
  Og så synes jeg også fodbad med Epsom salt inden sengetid er super til en rolig og dyb søvn.
  Håber du snart får en dejlig stabil nattesøvn.

  • SVAR

   Tusind tak for kommentaren – det skal prøves! Hvor køber du manuka? De havde udsolgt på Buy Whole Foods i den styrke GS anbefaler. Epsom salt – det må jeg hellere også kigge nærmere på. Lyder så skønt at du også sover med din lille søn i armene! KH og tak
   Anne

   • SVAR

    Tror jeg købte den jeg har nu hos buywholefoodsonline faktisk. Men ellers i Helse. :-)>

 • SVAR

  Erfaringer med søvnproblemer? Er du gal, jeg er ekspert! Men desværre ikke i at løse dem 🙂
  Jeg har de sidste 20 år lidt af søvnbesvær, kan altid falde i søvn om aftenen, men vågner om natten og kan ofte ikke falde i søvn igen før 3-4 timer senere… jeg har prøvet alt muligt: Meditation, blomsterdråber, stå op så kroppen kun forbinder sengen med søvn, og meget mere. Jeg kan anbefale at sove med ørepropper. det begyndte jeg på, da mit mindste barn var spæd, og det har afhjuæpet det noget. Og du behøver ikke være bange for at sove fra baby, for det sker IKKE. Ellers har jeg med tiden lært at acceptere at det bare er sådan det er for mig, og det har givet en del ro. Nu har jeg altid en lommelygte og en god bog liggende ved sengen og så læser jeg, i stedet for at ligge og være frustreret time efter time, over ikke at kunne sove! Og så accept af at jeg bare skal sove ½ time til middag HVER DAG. Ellers er jeg en omvandrende zombie…

  • SVAR

   Åh, det lyder benhårdt! Men så sejt at være nået til accepten!! Begyndte søvnproblemerne da du fik børn?
   Godt tip, med bogen. Det skiftede også meget for mig da jeg begyndte at høre podcasts og lydbøger. Så var det ikke heelt så træls og frustrerende.
   God løsning med middagslur! Der skal jeg nok blive bedre, de ugedage hvor det er muligt.
   KH og tak for din kommentar
   Anne

   • SVAR

    > Ja, mine søvnproblemer startede for alvor da jeg havde fået vores første barn, som nu er 17 år. (ikke for at tage modet fra dig, det behøver jo ikke fortsætte for dig 🙂 ) Dengang var det fordi han vækkede mig, nu vågner jeg bare uden grund… Jeg tror accepten er det vigtigste våben, og så power-naps. -Jeg har taget mange “7 minutter” på en rasteplads på motorvejen på vejen hjem fra arbejde, så jeg havde overskud til at være noget for vores tre børn når jeg kom hjem… Held og lykke med kampen! 🙂

    • SVAR

     Haha! Åh, shit det er længe. Tak for det – og hvor er du bare inspirerende: at du får livet med børn og ikke mindst dig selv til at hænge sammen – med de små genveje!
     Sejt!
     KH
     Anne

 • SVAR

  […] i starten af februar udgav jeg dette blogindlæg om 6 strategier til bedre søvn. Jeg skylder en update på hvordan det er […]