Surdejsboller – de nemmeste!

Jeg er vendt tilbage fra min online-detox i går. Det var faktisk dejligt – og lidt befriende – og det har jeg lyst til at skrive mere om. Måske jeg når det i morgen.

Vores vinterferie i Sverige er slut. Åh, hvor vi nød det! Ild i pejsen og smoothie, røræg+bacon og hjemmebagte surdejsboller hver morgen. AH!

Hver aften satte jeg en surdejs-bolledej over – og på ca. 20minutter, næste morgen, var der friskbagt morgenbrød. Bollerne blev endda rigtigrigtig gode. Jeg har forfinet min oprindelige opskrift (æltefrie surdejsboller) og den opdaterede opskrift får du i dag.

De her er ikke helt æltefrie, men du slipper for dej på hænderne om morgenen.

 

(10 små boller)

 

Du skal bruge:

1,5dl surdej

1,5dl vand

1 stor tsk. havsalt

1/2 tsk. honning (hvis din surdej er lidt sløj)

2 spsk. groft mel (fx rugmel)

hvedemel

evt. sesamfrø til toppen

 

Fremgangsmåde:

AFTENEN INDEN: Rør surdej, vand, salt, honning og rugmel sammen med en ske. Hæld hvedemel i skålen ind til dejen kan samles og æltes let med hånden. Den må gerne klistre til hånden en lille bitte smule. Dæk skålen med låg eller film og lad den stå på køkenbordet i ca. 12 timer.

OM MORGENEN: Tænd ovnen på 250 grader (alm. ovn). Dejen er nu hævet og er blevet lettere flydende. Det er helt som det skal være! Sæt 10 små boller/dejklatter med to spiseskeer på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med sesamfrø.

Bag dem midt i ovnen i 10min. Skru så temperaturen ned til 225 grader og giv dem yderligere ca. 3 minutter. Hold øje med at de ikke får for meget. De er færdige når det lyder hult, hvis du banker på bunden.

 

Jeg er blevet helt vild med at spise dem med mandelsmør og marmelade. SÅ godt, altså!

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

  • SVAR

    Åh, + en god skive brie og en kop kaffe <3

    – A

    • SVAR

      Åh ja – det ville være perfekt! Pokkers mælkeallergi 🙂
      KH
      Anne