Sundere havregrynskugler uden gryn, smør og dadler

Men hvad er der så i disse lækre snack-kugler, tænker du måske? Jo, der er abrikoser i som substitut for dadler, nødder erstatter havregryn og økologisk koldpresset kokosolie erstatter smør.

De smager rigtig rigtig godt – virkelig! – og så er de sådan lidt chewy i det. Toplækkert. Jeg har allerede lavet to portioner og Augusta er også vild med dem! Smagen er meget ala rigtige havregrynskugler og kraftig af kakao. De tørrede abrikoser er bedre for blodsukkeret end dadler – og det er jo netop det, jeg har fokus på i øjeblikket.

 

(15 små snack-kugler)

Du skal bruge:

100g tørrede økologiske abrikoser

2 håndfulde nødder (jeg brugte halv cashews / halv mandler)

2 tsk. god, mørk kakao (fx Valhrona)

1 stor spsk. kokosolie

evt. 1 knsp. havsalt

 

Fremgangsmåde:

Kør alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker til en samlet ensartet masse. Smag den lidt til, måske skal der mere kakao i til din smag. Tril små kugler og opbevar dem i køleskabet.

 

♥                      ♥           ♥                      

Jeg blogger nu på

www.kostpsykologen.dk

Kig forbi, hvis du interesserer dig for nærende, lækker mad og psykisk sundhed

♥                      ♥           ♥                      

 

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 Kommentar