Sød og blød chiagrød

chiagrød

Til min samling af lette, lækre og lynhurtige morgenmadsforslag hører også denne sag. (Ingen LCHF-blog uden chiagrød!)
Mange roser grøden for dens mættende egenskaber og mætter dét gør den – men for mig, ikke i forhold til en morgenmad bestående af æg, fedt, kød og grønt. Men så igen, det tager jo også lidt længere tid at lave.
Nogle gange laver jeg en halv portion chiagrød og spiser også et par af de lækre kesoplätter til morgenmad – det føles som vild luksus.

Du skal bruge:
2 store spsk. chiafrø
2 dl kokosmælk (fx Santa Maria extra creamy)
et knsp. salt

Fremgangsmåde:
Rør de tre ingredienser sammen i en morgenmadsskål og sæt på køl natten over. Næste morgen tilpasses konsistensen evt. med lidt ekstra kokosmælk og serveres fx med hindbærkompot (kogt af frosne hindbær og 2 spsk. vand i en gryde indtil ønsket konsistens).

TIP:
Chiagrøden kan nemt varieres, prøv fx:
– 1 strøget spsk. raw kakao i den færdige grød (som hos Xenia).
– 0,5 tsk vanillepulver i den færdige grød.
– at toppe grøden med et drys kanel og syrlige æbletern.

For mig er det vigtigt at toppingen er syrlig, fordi grøden i sig selv er fed og sødlig.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 Kommentarer

  • SVAR

    Jeg har endnu ikke kunnet skaffe den ekstra creamy, men hvis man bruger det fra dåse, skal det så kun være "fløden" eller er det det hele? 🙂

  • SVAR

    Ah, for pokker.. Har ikke set din kommentar! Sorry! Jeg ville bruge en blanding, men jeg tror måske, at det ville blive lidt grynet (det synes jeg det er blevet når jeg har gjort det).
    Jeg så på IG at du prøvede i morges – hvordan blev det? Har du set den kokosmælk jeg har brugt til "mejerifri chokolademousse" – den er købt i SuperBrugsen og havde samme konsistens som extra creamy! Den er god til chiagrød!

  • SVAR

    Det ser super lækkert ud. Har lige købt min første pose chiafrø. Kan man bruge økologisk soya mælk med vanilie fra netto?

  • SVAR

    Jeg er rigtig glad for chiagrød og hvis soyamælken smager godt, så vil jeg tro, at det sagtens kan fungere. Chiafrøene smager nemlig ikke af så meget, synes jeg. Håber at det bliver en succes 🙂
    KH Anne

  • SVAR

    Jeg har brugt flere forskellige typer "mælk" men kommer hver gang tilbage til en blanding af kokosmælk og mandelmælk blandt andet fordi det mætter mere! Har hørt at det skulle være kokosmælken der mætter

  • SVAR

    Jeg har stadig til gode at prøve mandelmælk! Laver du dit selv eller køber det? Jeg har set flere how-to-do's på hjemmelavet mandelmælk og det må helt sikkert prøves!
    KH
    Anne

  • SVAR

    Pas på med at bruge soyamælk, det indeholder store mængder omega 6 som er ret dårligt fordi vi i forvejen får det i store mængder.
    Enkelte mener faktisk at den store mængde soyaolie er en af grundene til at vi har så store problemer med hjerteanfald

  • SVAR

    Jeg laver varm chiagrød, det smager super godt lige om risengrød..

  • SVAR

    Tak for den reminder!! Den har jeg nemlig til gode at prøve 🙂
    Den må komme på menuen snarest.
    God weekend og KH
    Anne