Quinoabowl – et vegansk måltid med fancy pancy navn
Vi spiser en del quinoa herhjemme i øjeblikket (altså når vi ikke lige vælter os i hjemmelavet is på min nye ismaskine). Quinoa smager ret lækkert med godt med krydderurter og en god olie/eddike-dressing på. Det er også lækkert med finthakkede grøntsager som squash og rød peber i.
Inspirationen til ovenstående quinoa-bowl fandt jeg hos Greenkitchenstories.com. Har du mere tid, du vil investere i måltidet, så vil jeg foreslå at du laver det helt ligesom de har gjort. Jeg er sikker på at dukka (en nødde/krydderi-blanding) vil være fantastisk på toppen.
Når jeg laver salat af quinoa, skal kornene (?) koges og afkøles inden. Det kan være en god idé at koge en stor portion når nu du er i gang. Jeg opbevarer quinoa i en glasbøtte i køleskabet.
Quinoa er til at finde i alle supermarkeder, tror jeg. Jeg er i hvert fald faldet over den økologiske udgave i både Rema1000 og Netto. Gulerødder med top fås i økovariant i Netto i denne uge! UHM!
(1 stor portion quinoa – ca. 500g)
Du skal bruge:
170g quinoa
4dl vand
1 tsk havsalt
Fremgangsmåde:
Skyl quinoaen godt i koldt vand fra hanen et par gange, til skyllevandet er helt klart.
Hæld quinoa, 4 dl vand og salt i en gryde. Bring op at koge og lad det boble blidt, under låg, i ca. 15 minutter. Lad det stå og trække på slukket blus i 5 minutter inden du hælder quinoaen i en glasbeholder og lader den køle lidt af inden du sætter den i køleskabet.
(1 stor quinoa-bowl)
Du skal bruge:
Halvdelen af den afkølede quinoa
1 håndfuld hakket persille
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. havsalt
1 håndfuld gulerødder – gerne med top
lidt olivenolie
salt
1/2 avocado i skiver.
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200g (alm. ovn).
Det er unødvendigt at skrælle de fine nye gulerødder, så skyl dem og skær det meste af toppen af. Vend rødderne i olivenolie, drys med salt og giv dem 10 min i ovnen. Jeg kan godt lide at de stadig har lidt bid.
Bland hakket persille med salt, olivenolie og æbleeddike og rør quinoaen i dressingen.
Anret som på fotoet øverst med en halv avocado i skiver og evt. en spiseskefuld chili eller pesto, hvis du har.
Ser helt fantastisk godt ut!
Tak! Det smagte også virkeligt godt.
KH
Anne