Pæretærte uden mælk, sukker og korn

pæretærte

Jeg har haft gang i mine kogebøger på det sidste. Internettet er dejligt til at finde inspiration på, men det slår altså ikke hyggen ved at fylde bordet med kogebøger og så sidde og bladre.

Opskriften på pæretærten er fra bogen Femme Food (affiliate link) – og den smager rigtig godt. Jeg er især vild med den hjemmelavede marcipan! Det kommer jeg til at lave igen til jul, for det var voldsomt nemt og smagte bare helt vildt godt!

Lun pæretærte passer perfekt til efterår, tæpper og en varm kop te. AH! Så vidt jeg kan se, er det dog ikke ligefrem efterårsvejr vi får i denne uge – men jeg er sikker på at kagen også smager glimrende i solskin. Måske med et glas hjemmelavet iste til.

 

(8 personer)

 

Du skal bruge:

100 g økologisk kokosolie
70 g akaciehonning
2 æg
1 dl fuldkornsrismel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
100 g revet marcipan (ca. 100g smuttede mandler køres til mel og 3 spsk. akaciehonning tilsættes for at samle massen)
2 modne, skrællede pærer
et drys ægte kanel

 

Fremgangsmåde:

Smelt kokosolien og pisk den sammen med honning i en skål. Pisk æggene i og vend rismel, bagepulver og vaniljepulver i. Riv marcipanen og vend den i dejen.

Hæld dejen i en kokosolie-smurt springform (jeg brugte én med 26cm i diameter, ideelt 24cm eller mindre) og kom skiver af pæren ned i dejen.

Bag kagen på 180grader (alm. ovn) i ca. 35 minutter hvis du bruger en springform på 24cm. Bag i ca. 30min hvis du bruger en på 26cm i diameter.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer