Oopsie-toast LCHF

Oopsie toast 2Det er ved at være længe siden at jeg sidst har lavet oopsies. Her den anden dag fik jeg lyst til toast og faldt over denne opskrift på nettet hos LCHF for én. De bliver ikke sprøde som en almindelig toast, men de får en form for “tør sprødhed” og jeg synes at det er et glimrende substitut.

Jeg spiste to toasts til frokost. Servér gerne med grønt til.

(9 stykker “toastbrød”)

Du skal bruge:
100 g flødeost
3 æg
20 g sesamfrø (malet til mel)
20 g hørfrø (malet til mel)
1 tsk Fiberhusk
0,5 tsk havsalt
0,5 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 150 C (alm. ovn).
Del æggene og pisk hviderne stive. Pisk dernæst æggeblommerne sammen med de øvrige ingredienser i en anden skål. Vend hviderne i ostemassen og fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Bag ca. 25 min. i ovnen.
Lad oopsien køle af. Det kan være svært at skille oopsie og bagepapir fra hinanden. Det gøres lettest ved at vende oopsien på hovedet (altså oopsien mod en ren bordplade og bagepapir opad) og trække bagepapiret forsigtigt af.
Skær oopsien i 9 firkanter.

Smør 4 oopsiefirkanter med smør og evt. Dijon sennep. Læg dem sammen med 2 skiver ost og en skive skinke i mellem. Læg dem i en toastmaskine til osten er smeltet og “brødet” er gyldent.

TIP:
Opbevar de resterende oopsiefirkanter på køl.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

  • SVAR

    Mmm.. Toast.. Det er godt nok læmge siden! Men kan overhovedet ikke se, at det engang har været en oopsie.. 😛 Det må skis'me prøves.. 🙂

  • SVAR

    Du frister godt nok med sådan en toast – men toastjern ejer jeg ikke en gang. Tror dog det bliver til en lækker toast ristet i ovnen så snart, jeg finder skinke…
    KH
    – frk. sveske

  • SVAR

    Ja! Det er det også for mig. Toast giver mig altid flashback til min skoletid, hvor skolens "Frugtbod" (som altså aldrig så skyggen af frugt) solgte toast med dobbelt-ost for 5 kr 🙂 – af det billigste billigste hvide brød og ditto ost. Idag tænker jeg lidt: BADR!
    Jeg håber at du vil synes om oopsievarianten 🙂 !
    KH
    Anne

  • SVAR

    Har du prøvet Jane's blomkåls croque monsieur? Den er virkelig god og det er smart at den laves på panden! Mon ikke også oopsietoasten kunne laves på panden egentligt – i godt med smør? Det tror jeg slet ikke ville være så dumt..
    KH
    Anne