Om starten på mit projekt PCO-fri..

Jeg har ikke fået fortalt jer, at jeg allerede er gået i gang. Jeg startede sidste lørdag og uge 1 er gået ret godt.

I denne uge har jeg været ved lægen og fået taget en blodprøve, og jeg har allerede fået svar. Den viser at alt ligger inden for normalen, bortset fra at LH lå for lavt. Jeg kan læse mig frem til, at de fleste kvinder med PCO har forhøjet LH, så at mit ligger for lavt tænker jeg umiddelbart lyder lidt mærkeligt.

Planen er at tage en ny blodprøve om 3-4måneder og desuden at få scannet mine æggestokke igen på det tidspunkt. Forhåbentlig er alle blodprøver inden for normalområdet på det tidspunkt og forhåbentlig er der ingen cyster på æggestokkene.

 

Mit fokus den første uge har været:

– at begynde med Skyhøj Forbrænding – jeg er startet med de stressforløsende øvelser.

– at have lettilgængelige og blodsukkervenlige snacks i køleskabet. Jeg har lavet rigtig mange vafler – dem med spinat og dem med squash.

– at have fatbombs på køl, når chokoladetrangen melder sig. Nu laver jeg dem på 85% chokolade, kokosolie og en smule cashewnødder.

– at spise to æg om morgenen ved siden af min morgensmoothie (hvor jeg i øvrigt har smidt frugten ud og i stedet holder mig til syrlige havtorn og en håndfuld ægte blåbær).

– at lave en stor portion nem frokost. Sidste weekend lavede jeg en kæmpestor omgang karameliseret kål og oksekød. Det er meget mere lækkert end det lyder, og jeg spiser det gerne med som madpakke og spiser det koldt sammen med lidt avocado. Nemt og godt.

 

Jeg har ikke smidt alle kulhydrater ud af min kost – jeg har skåret ned. Mit fokus er på altid at spise fedt og protein når jeg får kulhydrater. Det går rimeligt godt. Jeg ammer jo stadig og det er vigtigt for mig at ‘kostomlægningen’ ikke går ud over Augusta. Netop som jeg skriver dét, bliver jeg opmærksom på at Augusta faktisk har spist mere rigtig mad i denne uge. Hun er 14måneder, så hun skal jo skrue op for maden, men jeg vil alligevel lige holde øje med at det ikke pludselig går for stærkt.

 

Det er lidt hyggeligt igen at kigge på de “gamle” LCHF-opskrifter her på bloggen, og blive mindet om hvor lækker mad uden korn kan være.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *