Om karklude – ud med plastik og ind med bomuld

IMG_2074I efteråret læste jeg om hvordan almindelige karklude er skadelige for os og miljøet. Du kan læse mere her. Mikroplastik fra karkludene ryger i vores vand når vi vrider kludene op, hvirvles op i luften når vi tørrer køkkenbordet af og havner i vores mad og drikke. Det er altså noget skrammel!
Derfor købte jeg garn ind til at strikke egne karklude i bomuld – opskriften kan findes her. Jeg kunne naturligvis bare have købt karklude i bomuld, men jeg nyder at strikke i sofaen om aftenen og så er det i øvrigt en super begynder-strikkeopskrift. Det har været glimrende at strikke karklude som optakt til det babytøj jeg nu er i gang med at strikke.
Jeg forestiller mig at sådan et par klude også vil være fine som værtindegave. Du ved, pakket lidt pænt ind og sådan.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer

 • SVAR

  Har du overvejet at bruge stofbleer til din baby i stedet for de konventionelle plastik-bleer (engangsbleer)? Jeg spørger, fordi du på mange andre områder har fokus på økologi og miljøbevidste valg – blandt andet i dette indlæg om at undgå karklude i plastik.
  Moderne stofbleer er langt fra de firkantede stykker stof, der foldes til bleer (selv om man sagtens kan gøre sådan, det gør jeg selv) – figursyede stofbleer findes i et hav af flotte designs, farver og materialer – mange af dem økologiske. Personligt tror jeg på, at stofbleer er langt bedre mod babys sarte hud end engangsbleer, og det er hverken mere ulækkert eller mere besværligt. Og som bonus er de uden tvivl både bedre for miljø og økonomi 🙂
  Hvis du har lyst, vil jeg anbefale dig at læse mere hos "Ko og Ko", der både har en hel stofble-skole om emnet og som sælger mange af de superlækre stofbleer og andet økologisk ble-tilbehør. Jeg får intet ud af at anbefale dem – det er blot dem, jeg selv har brugt som stofble-guider og -forhandlere 🙂

 • SVAR

  Kære Christel
  Tak for din kommentar. Ja, du prikker til noget jeg havde oppe at vende i starten af graviditeten. Jeg tror at jeg fik ideen parkeret da jeg ikke kender nogen, der har brugt det og desuden netop havde hørt at det er besværligt. Efter din besked har jeg lyst til at undersøge det igen. Jeg tror nemlig – helt sikkert – også at det er sundere for baby end plastik!
  Kærlig hilsen Anne

 • SVAR

  Kære Anne
  Det er virkelig så lidt 🙂 Mit indtryk er, at mange slet ikke kender til muligheden, så jeg ville lige nævne det. Vi brugte nemlig selv engangsbleer i begyndelsen, og jeg kan både mærke og se, hvordan det har gjort en kæmpe forskel for min søns hud, at han ikke længere er pakket ind i plastikbleer. Hvis mine erfaringer på nogen måde kan hjælpe dig, må du sige til – og ellers var jeg selv meget begejstret for at læse mig klogere på Stofbleskolen. Og så ringede og skrev jeg til Ko og Ko et par gange med konkrete spørgsmål, jeg ikke lige syntes at kunne finde svar på nogen steder.
  Jeg har mest fulgt dig på Instagram, men læser jævnligt på din blog også, og det er både spændende og inspirerende 🙂
  Kærligst, Christel

 • SVAR

  Tusind tak for det – det vil jeg i den grad huske!
  Stort knus din vej, Anne

 • SVAR

  […] under min barsel. Den starter i øvrigt på fredag! Dét føles vildt! Igår handlede det om hjemmestrikkede bomuldskarklude her på bloggen og i dag fortsætter jeg strikke-temaet. Jeg har jo købt lidt bodyer og et par […]