Mexitallerken

mexitallerken3Jeg har travlt i øjeblikket. Slutspurten er sat ind for mit speciale, så bloggen forsømmes en smule, og det fortsætter nok desværre sådan indtil juni! Det betyder også, at der ikke eksperimenteres så meget i køkkenet, og at det tit bliver de nemme løsninger til aftensmad.
Forleden blev det til denne mexi-tallerken. Jeg elsker mexicansk – det smager bare lækkert – og det er så nemt at lave en omgang krydret oksekød med grønt, cheddar og guacamole som tilbehør.
Hvis man vil kan man jo lave en stak tortilla pandekager til.
Denne gang hentede jeg inspiration til krydringen hos Hjemme hos Xenia.

(3-4 portioner)

Du skal bruge:
Krydret oksekød
500 g økologisk oksekød
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk. sød paprika
1 spsk. røget paprika
0,5 tsk. stødt spidskommen
et drys cayennepeber
salt & peber

25 g smør til stegning

Tilbehør (til 2 personer)
2 tomater i tern
1/2 agurk i tern
Købe-salsa u. sukker (Santa Maria har vist én)
2 håndfulde revet cheddar
En omgang guacamole

Fremgangsmåde:
Hak løg, chili og hvidløg og svits i smør. Tilsæt kødet og brun det. Tilsæt nu alle øvrige ingredienser og lad simre under låg ind til servering (fx ca. 15 min, mens tilbehøret gøres klar).

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

  • SVAR

    Det er og forbliver bare en af mine favoritter med mexi, ligemeget hvor ofte jeg får det – spicy mad går bare aldrig af mode.

    – Anne

  • SVAR

    Helt enig 🙂
    KH
    Anne