Mættende og nem morgenmadskage til tre dage
Jeg har spist smoothie hver morgen, meget meget længe. Det er stadig min yndlingsmorgenmad og både det lækreste og noget af det sundeste jeg kan komme i tanke om at starte dagen på.
Fordi jeg ikke tåler mælk, er den hurtige løsning og klassikeren (der hverken kræver maskiner, gryder eller pander) ikke en mulighed. Havregryn med mælk er udelukket – men havregryn med rismælk kan naturligvis være substituttet. Problemet er at det giver blodsukkeret en ordentlig tur i rutsjebanen og ikke er specielt næringsrigt.
Denne morgenmadskage er langt bedre. Den indeholder både fedt (mandler og kokosolie), protein (æg) og kulhydrat (æble og havregryn). Jeg tror på at en grøntsags-smoothie eller en tallerken med æg, grønt og avocado er sundere, ja. Men som en hurtig løsning er det her en glimrende måde at starte dagen på. Den smager også fint kold og hvis du laver den søndag har du morgenmad til dig selv til og med onsdag. Kagen kan fint tages med på farten og fx spises på vej til bussen.
Jeg blev inspireret af Stinnas opskrift på muffins – men bagte den som kage, da jeg forsøger at undgå silikoneforme.
(Morgenmad til 3 dage)
Du skal bruge:
3 dl havregryn
3 æg
2 æbler i tern
1 banan (eller 2 spsk. honning eller anden sødning)
2-3 spsk. kokosolie
1 tsk kanel
lidt havsalt
lidt hakkede mandler
Kokosolie til at smøre fadet.
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200grader (alm. ovn). Smør et lille ovnfast fad med en lille smule kokosolie.
Mos bananen med en gaffel og rør æg, havregryn, kokosolie, kanel, salt og æbletern sammen. Hæld i fadet og drys med hakkede mandler. Bag i ovnen i ca. 15-20min.
Jeg skærer morgenmadskagen ud i 6 firkanter og hapser to af dem på travle morgener.
God idé at bage den som en hel kage 🙂
Det fungerer super! Tak for god opskrift.
KH Anne