Madplan – 1. uge på mejerifri LCHF

1. madplanHermed den første madplan til min første uge uden mejeriprodukter. Det har egentlig ikke været særlig svært at finde på – for der findes virkelig mange gode retter uden mejeriprodukter. Fx er jeg ret tosset med indisk, hvorfor sådan en omgang er selvskrevet i en mejerifri-uge. Det er dog egentlig ikke en særlig fed ret. Faktisk plejer jeg at tonse godt med smør i.. denne gang må det blive kokosolie.

Jeg har desuden følgende food-prep-planer for imorgen, søndag:

 • Bage broccolipølsehorn med inspiration fra mine blomkålspølsehorn – men uden ost.
 • Piske en omgang hjemmelavet mayonnaise.
 • Koge en portion æblekompot m. ingefær.

..og det er vel egentlig det. Så kan mandag bare komme an (- altså når jeg lige har tømt køleskabet for brie, fløde og smør imorgen)!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 Kommentarer

 • SVAR

  Hold nu op, Anne!
  Lækker madplan og du er da i den grad forberedt.
  Håber, du har nydt masser af lækkerier med mælkeprodukterne i weekenden.
  Jeg skal lige have lidt chokolade i aften og så er der ellers dømt pause.
  KH
  – frk. sveske

 • SVAR

  Hvor er du sej, Anne! Og den madplan ser sgu lækker ud! 😉
  Men tror også, at det er en god idé med madplan. Jeg ville selv frygte, at jeg bare ville ryge i de nemme løsninger, og bare vende mine grøntsager i pesto, hvilket ville blive lidt kedeligt i længden, og jo slet ikke give et alsidigt eller sandfærdigt billede af mælkefri mad. Som om, jeg ikke er doven nok i mine madvalg normalt.. 😛

  Nu ved jeg ikke, om du er striks med nødder? Men i mange indiske/krydrede retter bruger de jo blendede nødder, som sådan en slags jævning – i mangel af bedre ord. Så det var da et sted, hvor du kunne få lidt ekstra fedt ind? 🙂

  KH. Katrine

 • SVAR

  Wow, hvor er du struktureret! Jeg kan ikke engang finde ud af at planlægge, hvad jeg skal spise til frokost! Og lækker menu altså!

  Min største udfordring med mejerifri er tit, at fedtsyresammensætningen forskydes over mod de flerumættede fedtsyrer, da man nemt kommer til at give mayo'en mere plads som fedtkilde – så fedt at se, at du laver den selv! Jeg prøver som regel også at oppe på kokosprodukter, ghee og kød med høj fedtprocent for at sikre bedre balance.

  Glæder mig til at høre, hvordan det går!

 • SVAR

  Tak søde Sveske ! Er du gået striks i en hel måned – ligesom Anita? Afhængigt af hvordan det går (her de første uger) kan det være jeg hopper med på den hele måned …
  Jeg gik ind til det med madplanen og troede det ville blive svært – men hallo! Not at all. Jeg synes at der er så mange lækre retter uden – selvom der går ret meget mayo i den 🙂
  Nu er det så bare at holde planen … 🙂
  KH
  Anne

 • SVAR

  Jeg endte også med at være ret godt tilfreds – tak søde Katrine! Præcis min bekymring: ensformighed ift. fedtkilder! Jeg er spændt på hvordan det bliver.. Umiddelbart er der ret meget mayo på programmet – jeg planlægger mere pesto i næste uge 🙂
  KH og god dag til dig,
  Anne

 • SVAR

  Indrømmet. Jeg har ikke de bedste erfaringer med madplaner. Sidst jeg forsøgte gik det galt allerede på anden dagen – og det var altså kun en aftensmadsplan 🙂
  Jeg håber at det går bedre denne gang – jeg er i hvert fald startet godt ud. Har netop indtaget kokosgrød – selvom jeg egentlig havde mere lyst til salt morgenmad. Nu skulle den madplan dælme følges til punkt og prikke (i hvert fald på førstedagen) :).
  Har det ligesom dig, jeg har også svært ved at planlægge mine måltider. For mig betyder det at mad fylder overordentlig meget i mit hovede, lige fra jeg vågner. Jeg håber at madplanen kan hjælpe mig til at slippe det lidt.
  Fortsætter jeg i en længere periode end det to uger, hiver jeg nok ghee ind fra højre!
  Tak for din kommentar!!
  Kærlig hilsen til dig,
  Anne

 • SVAR

  Ser godt nok lækker ud – bliver selv helt inspireret til at prøve, måske bare en uge til at begynde med 🙂

 • SVAR

  Hvor dejligt at du synes det! JA – do it! Hop endelig med på vognen – især hvis du lover at holde mig opdateret om hvordan det går 🙂 ! Hvad er grunden til at du overvejer at skippe mejeriprodukter i en periode?
  KH
  Anne

 • SVAR

  Hej Anne,
  Jeg er nysgerrig – hvordan har du tilpasset mængderne til de pølsehorn i mælkefri udgave?
  KH
  – frk. sveske

 • SVAR

  Undskyld – jeg har været lidt fraværende på bloggen! Jeg har lige lagt de mejerifri horn op – men jeg så på IG at du allerede havde fået bagt 🙂 – var de egentlig mejerifri?
  KH
  Anne