LowCarbkassen goes LCHF: Måltid 1

laks 1Det første måltid i Aarstidernes LowCarbkasse var stegt laks med tamari og en lun spinat-salat. Jeg har aldrig brugt tamari før, men det er rigtig lækkert. Den økologiske laks er den bedste laks jeg har smagt – som i nogensinde! Blød, saftig og mild laksesmag – Uhm!

Denne ret var rigtig nem at LCHF’isere (hvilket de fleste retter selvfølgelig er), simpelthen ved at lave en hurtig (fed) dressing.
 
(2 personer)
 
Du skal bruge:
 
Ingredienser fra LowCarbkassen:
2 laksefileter
1 rød peberfrugt
350g spinat
200g gulerødder
½ bakke cherrytomater
½ stort rødløg
½ citron
40 g mandler, ristet på panden

Egne ingredienser:
olivenolie, salt og peber
LCHF’isering: 2-3 spsk. mayonnaise
 
Fremgangsmåde:
Skyld grøntsagerne. Halvér tomater, skær peberfrugt i store tern, rødløg i tynde både og kør gulerødder igennem en spiralizer.
Svits peberfrugt, rødløg og gulerodsstrimler i olivenolie på en varm pande i nogle minutter. Tag grøntsagerne af og afkøl.
Læg en håndfuld af de afkølede rødløg og peberfrugttern i en minihakker og kør det så fint som du har lyst til. Rør mayonnaisen i og smag til med salt, peber og citronsaft.
I mens steges laksen på skindsiden i olie eller smør. Drys med salt og vend laksen efter ca. 6 minutter og skru ned for varmen. Lad den stege færdig mens salaten blandes.
Rør en dressing af olivenolie, salt, peber, citronsaft og revet citronskal. Vend de lune grøntsager i dressingen sammen med spinat og tomat og drys med mandler.
Dryp laksen og salat med tamari inden servering, spis peberfrugt-mayoen til, den smager sødt og godt.
 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

  • SVAR

    Let, sund og smager godt – samt hurtigt at lave – det er en perfekt kombination 😀

  • SVAR

    Jeg er så enig 🙂
    KH
    Anne