LowCarb pitabrød u. korn og æg

pitabrødJeg har længe haft til hensigt at lave de her pitabrød. Men de kræver en kaffekværn eller foodprocessor, og jeg har først for nyligt anskaffet en kaffekværn. Pitabrødene er virkelig hurtige at lave og smagen er god. De er ikke som almindelige pitabrød, fx er de tyndere og lidt mere porøse.
Jeg var dog godt tilfreds – min brødspisende kæreste var ikke. Opskriften er fundet hos Madiharmoni.(4 stk.)

Du skal bruge:
25 g solsikkekerner
25 g græskarkerner
50 g alm. mandelmel
7,5 g. Fiberhusk
1 tsk. havsalt
1,5 dl. vand
50 g smør
 
Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 175 grader (varmluft). Vand og smør smeltes sammen i en gryde. Imens males kernerne til fint mel, fx i en kaffekværn. Rør alle ingredienser grundigt sammen i gryden og lad trække i 10 min.
Form 4 pitabrød på en bageplade med bagepapir.

Giv dem 20-25 min. i ovnen. Lad dem køle af på en rist – de kan godt være lidt fugtige når de lige kommer ud af ovnen.
TIP:
Fyld dem fx med en omgang lækker pulled chicken (som på øverste foto) eller pulled pork!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

 • SVAR

  Dejligt med kommentarer om hvad både du og brødspiseren synes 🙂

 • SVAR

  Haha 🙂 Det håbede jeg ville være brugbar info for nogen.
  Hvor jeg er næsten "altspisende" (så længe det er rigtig mad og gode råvarer), er det for min kæreste vigtigt, at det smager og føles som rigtigt brød. Så disse brød, ville jeg nok være lidt varsom med at servere for (sarte) brødspisere : )
  KH
  Anne