Lidt om økologi..

økologiJeg køber næsten udelukkende økologisk grønt og frugt – især efter jeg opdagede at Rema1000 er et super sted til det formål. Billigt og glimrende udvalg. Fx får man to økologiske avocadoer for 13-14kr. Det er virkeligt billigt!
Jeg faldt for nyligt over ovenstående oversigt. Den bruger jeg som vejledende huskeliste hvis jeg en dag er nærrig eller kun kan vælge ikke-økologisk frugt og grønt. Mango og ananas køber jeg nærmest altid i ikke-økologisk udgave.

I øjeblikket går jeg og leger med tanken om at bestille mine økologiske grøntsager online – og modtage dem i kasser. Jeg har tidligere prøvet Aarstidernes skønne kasser (Lokalkassen som jeg skrev om her og Lowcarbkassen som jeg anmeldte her).
Det jeg har i kikkerten er Øko til Folket og Odense fødevarefællesskab, der begge hitter ved at være r..billigt! Især sidstnævnte.
Øko til Folket går flere sammen og opretter en form for øko-fællesskab. Jo flere kasser, der bestilles – des billigere fragt. For 6 kasse eller mere er fragten kun 9kr pr. kasse. Der er, så vidt jeg kan se på deres hjemmeside, ikke allerede et fællesskab i nærheden af hvor jeg bor. Måske jeg skulle oprette et.
Én af ulemperne ved Øko til Folket er, at deres øko-grønt kommer fra hele verden. Ligesom det øko-grønt i supermarkederne som jeg plejer at købe – selvfølgelig.
Her er lokale fødevarefællesskaber som fx Odense fødevarefællesskab attraktive fordi det grønne er lokaltproduceret. – og samtidig billigt ikke at forglemme! For 100kr får man altså en pænt stor omgang grøntsager. Et medlemskab koster 100kr og så kræver det selvfølgelig at man er et aktivt medlem, fx at man tager en vagt ind i mellem. Det er den sidste del, der spænder ben for mig, eller i hvert fald har gjort at jeg ikke allerede – og med det samme – er sprunget ind i fødevarefællesskabet.

Er der mon nogen af jer, der har erfaringer med Øko til Folket eller Odense Fødevarefællesskab?

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 Kommentarer

 • SVAR

  Jeg får en LCHF-kasse hver 14. dag fra Øko til Folket og står for et leveringsfællesskab i Kbh NV. Jeg er superglad for min LCHF-kasse, fordi jeg for det første ikke får en masse rodfrugter, som jeg ville have svært ved at få brugt op som single, der primært spiser LCHF. Derudover har kvaliteten indtil videre været virkelig god på mine leveringer – ingen trætte eller dårlige grøntsager, tværtimod har de holdt sig rigtig fint. Så jeg kan faktisk godt strække sådan en kasse til at holde 14 dage, hvis jeg bruger indholdet lidt strategisk 🙂

  Der er selvfølgelig lige det med, at varerne ikke er lokalproducerede. Der ville bare blive meget lidt variation i kasserne om vinteren, hvis man skulle finde LCHF-venlige grøntsager, der er produceret i DK. Jeg har forstået det sådan, at ØF arbejder på at få så mange lokalproducerede varer med som muligt, og det bliver selvfølgelig nemmere her til forår og sommer, hvor udvalget bliver lidt større.

  Hvis man kan leve med den del, så kan jeg varmt anbefale ØF! Jeg synes, det er billigt i forhold til, hvad man får.

 • SVAR

  Hej Anne,
  Jeg har virkelig også tænkt, at jeg skal have kigget efter sådan et fællesskab i Vejle, når jeg lige kan finde tiden. Der bruges mange penge på øko-grønt og -frugt hjemme hos os ;P Så det kunne være lækkert at spare lidt også på transporttiden ved at købe lokale varer. Tak for reminderen i hvert fald.
  KH
  – frk. sveske

 • SVAR

  Jeg har også overvejet fødevarefællesskabet, men er ikke kommet videre af samme grund som dig. Så hvis du melder dig ind, må du meget gerne dele dine erfaringer med os 🙂
  Mvh Kathe

 • SVAR

  Kære Kathe
  Det gør jeg 🙂 ! Jeg har hørt fra Vikki ('s madfjollerier) at fællesskaberne nogle gange er så store, at der ikke er specielt stort behov for at der bliver taget vagter.
  Jeg er fristet!
  KH til dig
  Anne

 • SVAR

  Kære Sveske
  Præcis. Jeg har de samme tanker – og jeg er voldsomt fristet til at kaste mig over det.
  Men pga. Rikkes kommentar nedenfor har jeg også voldsomt lyst til at prøve ØF. Hmm.. 🙂
  KH til dig
  Anne

 • SVAR

  TAK for din fine og uddybende kommentar, Rikke!
  Det lyder jo virkelig helt godt – fedt at vide, at de arbejder for og foretrækker lokalproducerede varer! Jeg barsler lidt videre med tanken om at starte et fællesskab op her hvor jeg bor.
  KH
  Anne