LCHF thaisuppe på græskar

thai suppe1NØJ.. Det her er virkelig kræs! Jeg så opskriften hos Jane og måtte bare prøve den – og det var godt, at jeg gjorde det. For den er VIRKELIG lækker!!
Jane brugte butternut squash, men den er også rigtig god med hokkaido. Jeg ændrede i ingredienslisten efter det jeg havde.

(4 portioner)

Du skal bruge:
1 øko hokkaido i tern (550g i renset vægt – undlad at skrælle den)
1 dåse kokosmælk
1 dl bouillon (eller bare vand)
2,5 spsk. rød karry pasta (jeg brugte en købeudgave fra Santa Maria)
1 løg i tern
5 cm ingefær, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. tamari (eller soyasauce)
1 tsk. tørret citrongræs
1 tsk tørret koriander
2 store spsk. kokosolie
saften fra en halv lime
salt

Fyld:
1 håndfyld cashewnødder, ristet gyldne i kokosolie på panden
1 stegt kyllingebryst i skiver.

Fremgangsmåde:
Smelt olien i en gryde og svits løg, hvidløg, ingefær og græskartern heri. Tilsæt karrypastaen og rist den lidt af i bunden af gryden. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad suppen simre under låg indtil græskaren er helt mør (ca. 25 minutter). Blend helt cremet med en stavblender og smag til med salt og evt. ekstra limesaft. Tilpas konsistensen på suppen med ekstra vand eller bouillon.
Tilsæt kyllingebryst i skiver og lad suppen koge et par minutter. Top med cashewnødder og evt. friske koriander.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer