LCHF-tærte m. skinke og porre

CYMERA_20131110_183641 Jeg genindfører tærte i mit liv. Det er jo easy peasy at lave en toplækker-LCHF udgave, helt uden mel og korn, og fyldet kan varieres på utallige måder. Denne tærtebund minder lidt om en alm. grov tærtebund i pga. frøene.
 
(1 tærte i 28 cm springform)
 
Du skal bruge:
 
Tærtebund:
1 dl nøddemel (mandel eller hasselnød)
2 dl solsikkerkerner malet til mel
1 dl sesamfrø/hørfrø
50 g blødt smør
1 æg
0,5 tsk. havsalt
Fyld:
3 æg
1,5 dl fløde (eller 38 % creme fraiche)
1 stor tsk. Dijon sennep
s & p
3 porrer
skinke i tern
2 håndfulde revet ost (jeg brugte mellemlagret)
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser til tærtebunden (den skal være fugtig, men stadig slippe hænderne). Pres dejen ud i springformen med fingrene, i et tyndt lag, ca. 2 cm op af kanten. Prik bunden med en gaffel og sæt på køl i 30 minutter (eller mere).
Tænd ovnen på 170 grader C (alm. ovn).
Imens skæres porrerne i tynde skiver. Giv dem et kort opkog i en stor gryde og dræn vandet fra (pres evt. ekstra væde ud med hænderne, når de er kølet af).
Pisk æg med fløde, sennep, salt og peber.
Fordel skinketern på bunden, dernæst porrerne, æggemassen og drys med revet ost.
Bag tærten i 35 min ved 170 grader C. Jeg gav den lidt grill til sidst, så den til sidst så sådan ud:
CYMERA_20131110_183055
TIP:
God både kold og varm. Perfekt til morgenmad, frokost eller aftensmad.
Haps!
CYMERA_20131108_074236

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 Kommentarer

  • SVAR

    Nuj hvor lækkert! Jeg må altså også forsøge mig med sådan en lchf tærte – for pokker din ser god ud! Haps (-:

  • SVAR

    Tusind tak 🙂 Hvis jeg selv skal sige det, var den også ret så vellykket. God konsistens – og ligesom min kæreste kan lide den (med meget skinke og kun lidt porre)! Jeg kan kun anbefale dig at prøve en LCHF-tærtebund – det er simpelthen så nemt og lækkert!
    Rigtig god dag til dig
    KH
    Anne

  • SVAR

    Nej hvor lækker, vi skal til fødselsdag idag, så vi lave en udgave med kylling og bacon istedet 🙂 kan næsten ik vente 🙂
    Kh.
    Lisbeth

  • SVAR

    Kære Lisbeth
    Tak for dejlig kommentar! Håber det blev en god fødselsdag – med en vellykket lchf-tærte 🙂 – kylling og bacon – uhm!!
    KH
    Anne

  • SVAR

    Kære Anne.
    Den blev bare super lækker. Det viste sig så, at de andre skulle have tærter med frugt :/ nå, men jeg fik det da spist med stor glæde og god samvittighed 🙂
    Kh
    Lisbeth

  • SVAR

    Dejligt at høre! Uhm.. frugttærter, heller ikke dårligt! Men når det skal være, må kylling/bacon-tærte være noget nær den bedste substitut 🙂 .
    KH – og lige om lidt godt nytår
    Anne

  • SVAR

    Uhm! Den ser super lækker ud. Får helt lyst til tærte…
    Tror du man kan fryse den?
    Hilsen Trine

  • SVAR

    Kære Trine
    Ja, det tror jeg helt bestemt at den kan! Jeg har frossen en anden lchf-tærte og det gik fint.
    KH
    Anne

  • SVAR

    Jeg lavede den i dag i en variation med forstegt bacon og blødstegte løg. Brugte græskarkerner i stedet for solsikke, da det var det, jeg havde i skabet. Kom også et ekstra æg i fordi dejen var lidt for fast. Forbagte derfor. Æggemassen blev pisket med flødeost og krydderier. Mums. Tærten faldt i god jord hos de to, der spiste med.

  • SVAR

    Mm! Det lyder virkelig også lækkert!
    KH
    Anne

  • SVAR

    Hej Rikke
    Det har jeg ikke gjort – men det kan man jo sagtens gøre!
    KH
    Anne