LCHF svampesuppe

Ugen inden min ferie, var jeg en tur i skoven og kom hjem med en stor pose karl johan’er.
Nogle af dem blev stegt sprøde i smør, og spist til min aftensmad, resten blev til denne cremede svampesuppe. Den mætter BIG TIME og jeg kunne ikke spise mere en enkelt skålfuld!
(3-4 personer)
Du skal bruge:
250 g svampe (jeg brugte karl johan)
50 g smør (eller mere)
3,5 dl vand
2,5 dl fløde
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 tsk. Herbamare bouillon
½ tsk. tørret timian
citronsaft
salt og peber
Fremgangsmåde:
Smelt rigeligt smør på panden. Hak løg, hvidløg og svampe og steg på panden (ca. 10 min). Hæld vand, bouillon og timian ved og lad det simre i 20-30 minutter. Blend indholdet med en stavblender, tilsæt fløden og lad det koge kort op. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Server toppet med sprød bacon eller lidt ekstra sprødristede svampe.
Efterårsgråvejr er bare lig med suppe! Jeg lavede også suppe igår (-;
Og velkomme hjem fra ferie! Jeg glæder mig til at læse dine indlæg om LCHF og Frankrig det hvidebrøds hjemland (-;
Tak for det – det var bare skønt med en tur i sydens sol. Præcis, sådan har jeg det også – og jeg har faktisk endnu en suppe på programmet i aften 🙂
Dejlig dag til dig.
KH
Anne
Kan man mon lave den dagen i forvejen også varme den, den dag man skal bruge den?
Det er et godt spørgsmål – for det har jeg faktisk ikke prøvet.
Lad mig gerne vide, hvis du prøver det!
KH
Anne