LCHF Pølsehorn
Helt ærligt, så er disse pølsehorn/pølsebrød nok mere LowCarb end HighFat, men de smager lækkert og mætter godt! – Især hvis du dypper i en mayo-dressing og serverer ekstra grønt til. Ekstra, fordi der jo allerede er blomkål i brødet. Det er en genial måde at få sneget ekstra grønt ind. Desuden er jeg vild med at de ikke kræver alle mulige specielle ingredienser, der kun kan købes i en helsekost.
De ligner meget almindelige grove pølsehorn, men de smager anderledes og konsistensen er selvfølgelig også en anden.
Jeg finder tit rigtig god inspiration på Instagram og denne gang var det Helene, der inspirerede. Min version kommer her:
(4 store pølsehorn)
Du skal bruge:
4 Hanegal grillpølser
300 g blomkål
2 æg
50 g revet parmasan (eller anden ost)
50 g alm. mandelmel
25 g sesamfrø
25 g hørfrø
1 tsk. Fiberhusk
½ tsk. havsalt
Solsikkerkerner til drys
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C (varmluft).
Kør blomkålen til blomkålsrris, fx i en minihakker og finmal hørfrø i en kaffekværn. Bland alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Lad trække i 5 minutter. Tilsæt evt. mere Fiberhusk hvis du synes dejen er alt for våd. Den skal være fugtig, men slippe fingrene nogenlunde.
Det kan være lidt tricky at få blomkålsdejen til at sidde fast på pølsen. Jeg tog lidt dej og “klappede flad” i hånden, lagde pølsen ovenpå, tog mere dej og formede ovenpå og rundt. Lagde pølsen på en bageplade med bagepapir og tilføjede lidt mere dej for at dække enderne.
Gentag med de andre 3 pølser og drys fx med solsikkefrø.
De ligner meget almindelige grove pølsehorn, men de smager anderledes og konsistensen er selvfølgelig også en anden.
Jeg finder tit rigtig god inspiration på Instagram og denne gang var det Helene, der inspirerede. Min version kommer her:
(4 store pølsehorn)
Du skal bruge:
4 Hanegal grillpølser
300 g blomkål
2 æg
50 g revet parmasan (eller anden ost)
50 g alm. mandelmel
25 g sesamfrø
25 g hørfrø
1 tsk. Fiberhusk
½ tsk. havsalt
Solsikkerkerner til drys
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C (varmluft).
Kør blomkålen til blomkålsrris, fx i en minihakker og finmal hørfrø i en kaffekværn. Bland alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Lad trække i 5 minutter. Tilsæt evt. mere Fiberhusk hvis du synes dejen er alt for våd. Den skal være fugtig, men slippe fingrene nogenlunde.
Det kan være lidt tricky at få blomkålsdejen til at sidde fast på pølsen. Jeg tog lidt dej og “klappede flad” i hånden, lagde pølsen ovenpå, tog mere dej og formede ovenpå og rundt. Lagde pølsen på en bageplade med bagepapir og tilføjede lidt mere dej for at dække enderne.
Gentag med de andre 3 pølser og drys fx med solsikkefrø.
Bag i ca. 25 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
TIP:
Opbevar dem i køleskabet – de kan holde sig i hvert fald 4-5 dage på køl (testet!).
Varm dem i ovnen i 10 minutter ved 200 C (varmluft) og de er ekstra lækre!
Hej Anne,
Der var den – dem skal jeg lave snarest!
Er det hjemmemalet mandelmel eller den fra Funktionel Mad, du har brugt?
KH
– frk. sveske
Sejt ! Dem må jeg lave til mine ungers madpakker. Tak for opskriften
Hej Sveske
Ja, hjemmelavet mandelmel (eller faktisk har jeg hældt det ud af en pose). Det er i hvert fald ikke det fedtreducerede af slagsen :)! Jeg skriver det med samme i opskriften!
KH
Anne
Jeg håber at de falder i deres smag (let me know, okay?)! Jeg får dem aldrig i min kæreste, men jeg er pænt tilfreds med dem! Faktisk smutter jeg lige ud og smækker et i ovnen 🙂
KH
Anne
De ser spændende ud! Dem tror jeg, at jeg vil prøve at lave snart 🙂
Ej, det ser altså lækkert ud! 🙂
Jeg er altså stor fan af, at man kan 'snyde' lidt ekstra grøntsager ind i maden. Især som her: så føler man da slet ikke, at brøderstatningerne er lidt forbudte.. 😉
KH. Katrine
Kære Ditte
Tak, jeg har lige spist den sidste og synes at de var rigtig gode!
Lad mig høre hvad du synes, hvis du prøver dem 🙂 !
KH Anne
Præcis! Sådan har jeg det også 🙂
De kan i hvert fald anbefales!
KH
Anne
Ok hvor lækkert er det her lige – dem vil jeg skisme prøve at lave, bare med sesammel istedet for mandelmel 🙂
Uh hvor lækkert! Kan man mon bruge Husk i stedet for FiberHusk? 🙂
Kære Caroline
Tak for din kommentar – det kan du sagtens! Fiberhusk skal man kun bruge ca. halvdelen af ift. Husk. I denne opskrift vil jeg derfor tro at du skal bruge 2 tsk. Husk.
Lad mig gerne vide hvordan de blev 🙂 !
KH
Anne
Hvor dejligt at kunne inspirere dig – det sker ofte den anden vej 🙂 !! Rigtig god idé med sesammel i stedet for mandelmel – selvom jeg faktisk ikke synes man kan smage mandlerne!
Glæder mig til at se dine 🙂
KH
Anne
Har lavet dem igår og de var helt vildt gode, det samme med broccoli pølsebrødet <3 Tak for inspirationen 🙂
Årh! Hvor er det dejligt at høre 🙂 Tusind tak for feedback – det er så skønt at vide at der er andre, der har gavn af opskrifterne!
KH til dig,
Anne
Hej,
Har bagt pølsehornene her til aften, dog med dobbelt op på hørfrø, da jeg ingen sesamfrø havde. De blev rigtig gode 🙂 Jeg vil egentlig bare gerne vide, om du har erfaring med nedfrysning af pølsehornene?
Vh. Signe
Mmmmm det prøver vi vist lige til aftensmaden i dag!
Hej Signe
Tak for din besked – og undskyld for det sene svar, jeg har helt overset din kommentar. Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem – men det er jeg ret sikker på, at man kan. Jeg ville tø dem op og så varme dem godt og grundigt i ovnen.. 🙂
KH
Anne
Håber at de er en succes 🙂 ! Det er en super måde at få ekstra grønt ind i maden.
KH
Anne
Har lige prøvet at bage dem for første gang og de er super lækre..
Fik min roomie til at smage dem og han kunne rigtig godt lide dem. Han er ellers normalt ikke til mine LCHF opskrifter! 🙂
Dejlig opskrift.
Dejligt at høre – tak for din kommentar. Den mindede mig om at det er alt for længe siden jeg sidst har bagt sådan en portion! Det må der laves om på snarest.
KH til dig,
Anne