LCHF müsli eller granola
For to ugers tid siden blev jeg klar over, at jeg endnu ikke har en müsli-opskrift på bloggen. Det bliver der gjort noget ved i dag.
Jeg har af den grund haft en periode med mange mælkeprodukter – måske det skyldes at jeg i øjeblikket tager tilløb til en mejerifriperiode. Og det kræver altså tilløb – fordi jeg virkelig elsker de der mælkeprodukter!!
Det gode ved müsli er at man kan bruge præcis de nødder og kerner, som man har i skabene. Så feel free til at bruge præcis hvad du har lyst til.
(Måske til 7-10 portioner)
Du skal bruge:
2 spsk. kokosolie
1 dl kokos (alm. grov mel)
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
2 dl. grofthakkede hasselnødder
0,5 tsk. vanillepulver
0,5 tsk. kanel
(evt. 1 spsk. Raw kakao)
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 150 C (alm. ovn).
Smelt 2 spsk. kokosolie på en pande og rør nødder, frø og kerner heri. Bred ud på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen til blandinden er gylden (ca. 25 minutter). Lad blandingen køle helt af. Herefter kan du tilsætte vanille, kanel og kakao og evt. give det en tur i minihakkeren, hvis du har lyst til granola.
Jeg er vild med de hele hasselnødder og gjorde det ikke.Blandingen kan holde sig (i hvert fald) en uges tid i et opbevaringsglas på køkkenbordet.
Jeg har af den grund haft en periode med mange mælkeprodukter – måske det skyldes at jeg i øjeblikket tager tilløb til en mejerifriperiode. Og det kræver altså tilløb – fordi jeg virkelig elsker de der mælkeprodukter!!
Det gode ved müsli er at man kan bruge præcis de nødder og kerner, som man har i skabene. Så feel free til at bruge præcis hvad du har lyst til.
(Måske til 7-10 portioner)
Du skal bruge:
2 spsk. kokosolie
1 dl kokos (alm. grov mel)
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
2 dl. grofthakkede hasselnødder
0,5 tsk. vanillepulver
0,5 tsk. kanel
(evt. 1 spsk. Raw kakao)
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 150 C (alm. ovn).
Smelt 2 spsk. kokosolie på en pande og rør nødder, frø og kerner heri. Bred ud på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen til blandinden er gylden (ca. 25 minutter). Lad blandingen køle helt af. Herefter kan du tilsætte vanille, kanel og kakao og evt. give det en tur i minihakkeren, hvis du har lyst til granola.
Jeg er vild med de hele hasselnødder og gjorde det ikke.Blandingen kan holde sig (i hvert fald) en uges tid i et opbevaringsglas på køkkenbordet.
Puha, mejerifri periode… Forstår SÅ godt tilløbet.
Jeg er slet ikke stemt for mejerifri LCHF, men i perioder tænker jeg ret meget ovet at begrænse det (read: pt er ikke en af dem!)
Lækker granola i øvrigt.
KH
– frk. sveske
Åh nej, det er bare slet ikke tiltalende. – og tænk nu hvis jeg oplever bedring af min hud – hvilket jo er min motivation for at prøve det.. Så kan det være at det bør være mejerifri lchf mere generelt (OH NO!).
Jeg har haft dig i baghovedet, for jeg kan huske at du eksperimenterede med det på et tidspunkt. Skal i hvert fald en tur forbi dine indlæg fra den periode..
KH
Anne
[…] rosiner, morbær og solsikkekerner. Jeg trænger snart til at få lavet en god nøddemüsli. Denne her er virkelig […]