LCHF fastelavnsboller
Hvis du er på jagt efter en fastelavnsbolle, som er lig den fra bageren (sprød og hvinende sød), så er det altså ikke denne her. Hvis du derimod er på jagt efter en fastelavnsbolle med god smag, der giver god mæthed og ingen mavepine, så synes jeg bestemt du skal læse videre!
Oopsies er typisk vandbakkelsesagtige og derfor tænkte jeg at de ville være gode som fastelavnsboller. Jeg har kigget rundt på nettet og der findes mange lækre LCHF’iserede bud på fastelavnsboller. Ofte bliver de dog lidt kompakte og det var ikke det jeg gik efter i denne omgang.
Opskriften er inspireret af Jane Faerbers oopsies i “Spis dig mæt og glad”.
(4 store fastelavnsboller)
Du skal bruge:
2 æg
75 g philadelphia
1 spsk. kokosfibre
0,5 tsk. vanillepulver
0,5 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
(evt. 2 spsk. sukrin gold eller lignende – jeg brugte det ikke)
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 150 C (alm. ovn).
Del æggene og pisk hviderne stive i en skål med salt og bagepulver. Pisk blommerne med ost, kokosfibre og vanillepulver (evt. sukrin) ensartet i en anden og vend det forsigtigt i æggehviderne.
Fordel i fire lige store klatter på en bageplade med bagepapir og bag dem i 30 minutter.
Lad dem køle af på en rist, flæk dem og fyld dem fx med flødeskum og hindbær.Jeg brugte følgende fyld til én bolle:
ca. 0,5 dl fløde pisket til skum med lidt vanillepulver
2 spsk. hindbærkompot (1 pose frosne hindbær kogt ind til ønsket konsistens og smagt til med lidt vanillepulver)
På toppen er der lidt smeltet mørk chokolade og kokosflager.
TIP:
Jeg laver ofte kompot af en hel pose hindbær og gemmer resten på køl til topping – på yoghurt, pandekager eller grød. Det holder sig fint en lille uges tid på køl.
Oopsies er typisk vandbakkelsesagtige og derfor tænkte jeg at de ville være gode som fastelavnsboller. Jeg har kigget rundt på nettet og der findes mange lækre LCHF’iserede bud på fastelavnsboller. Ofte bliver de dog lidt kompakte og det var ikke det jeg gik efter i denne omgang.
Opskriften er inspireret af Jane Faerbers oopsies i “Spis dig mæt og glad”.
(4 store fastelavnsboller)
Du skal bruge:
2 æg
75 g philadelphia
1 spsk. kokosfibre
0,5 tsk. vanillepulver
0,5 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
(evt. 2 spsk. sukrin gold eller lignende – jeg brugte det ikke)
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 150 C (alm. ovn).
Del æggene og pisk hviderne stive i en skål med salt og bagepulver. Pisk blommerne med ost, kokosfibre og vanillepulver (evt. sukrin) ensartet i en anden og vend det forsigtigt i æggehviderne.
Fordel i fire lige store klatter på en bageplade med bagepapir og bag dem i 30 minutter.
Lad dem køle af på en rist, flæk dem og fyld dem fx med flødeskum og hindbær.Jeg brugte følgende fyld til én bolle:
ca. 0,5 dl fløde pisket til skum med lidt vanillepulver
2 spsk. hindbærkompot (1 pose frosne hindbær kogt ind til ønsket konsistens og smagt til med lidt vanillepulver)
På toppen er der lidt smeltet mørk chokolade og kokosflager.
TIP:
Jeg laver ofte kompot af en hel pose hindbær og gemmer resten på køl til topping – på yoghurt, pandekager eller grød. Det holder sig fint en lille uges tid på køl.
De skal helt sikkert prøves!
Tror jeg vil bage nogle oopsies, der kan ryge med til Jylland i weekenden – Tak for inspirationen 🙂
Måske skulle den prøves til venindehygge i weekenden. KAn jeg bruge husk istedet for kokosfiber?
Ja, det vil jeg tro. Men kokosfibre giver også den lidt sødlige smag, så jeg ville nok tilsætte sødning sammen med husk eller bruge fedtreduceret mandelmel i stedet.
Lad mig høre hvad du synes, hvis du prøver dem 🙂
KH
Anne
Dejligt – vil glæde mig til at høre hvad du synes. Jeg synes at de er temmelig gode – men det kan jo næsten ikke gå galt med vanilleflødeskum og hindbær 🙂 !
KH
Anne
Hej Anne.
Har lige spist en lækker fastelavnsbolle efter din opskrift. Dog havde jeg ingen kokosfibre, så brugte 1 spsk. grøn husk og tilsatte lidt sødning. De blev vildt gode, men hold nu op hvor de mættede;-)
Tak for god inspiration og lækre billeder på Instagram.
VH Maria
Kære Maria
Tusind tak for din søde kommentar 🙂 Hvor er det dejligt at fastelavnsbollerne var en succes.. Godt at vide at de bliver fine uden kokosfibrene, med Husk i stedet!
Tak fordi du følger med!
KH og god dag til dig,
Anne
Kan man bruge kokosfibermel i stedet for kokosfiber, eller giver det en anden tekstur?? Er ny udi denne LCHF verden 🙂
Mvh Mette
Kære Mette
Kokosfibre er bare en anden måde at skrive kokosfibermel på – så det kan du sagtens. Jeg kan sagtens forstå at du spørger – det kan være pænt forvirrende med de der erstatningsprodukter.
Meld gerne tilbage hvis du laver bollerne.
Kærlig hilsen til dig,
Anne