Lav (nemt) dine egne bouillonterninger!

bouillonterningerIgår drak jeg en rigtig helsedrik. En kop vand i en gryde, en hjemmelavet bouillonterning fra fryseren og en lille smule havsalt. Voila! Det passede glimrende til det grå og triste vejr det var igår. I hvert fald i Odense.

Hjemmelavet bouillon, lavet på økologiske ben, skulle være himlesundt for bla. hud og hår. Det kan drikkes som en varm kop sundhed, eller tilsættes fx sammenkogte retter eller sauce. Det ser ikke voldsomt appetitligt ud – men det smager seriøst lækkert!

Der findes mange opskrifter på nettet og jeg er blevet inspireret af flere, men især af den opskrift jeg fandt i Grøn Stue. Det Forum jeg er medlem af.

Nemt – som der står i overskriften – refererer til at opskriften kræver meget lidt aktiv arbejdstid.

 

(1 portion)

Du skal bruge:

1 skrog fra en økologisk kylling (gerne med skind og lidt kødrester)

1 gulerod

1/2 lille knoldselleri

1 løg

1 fed hvidløg

lidt frisk rosmarin og timan (undlad eller brug det, du har)

2 spsk æbleeddike

1,5 liter vand

Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Skyl grøntsagerne grundigt eller skræl dem hurtigt. Skær dem i grove stykker og kom alle ingredienser i en stor gryde.

Lad suppen simre under låg i ca. 5 timer. Sig grønt og ben fra suppen og lad den koge ind, uden låg, i yderligere en times tid.

Hæld suppen i et lille fad eller firkantet glasskål og sæt i køleskabet.

Næste morgen skrabes det værste fedt af (det har lagt sig på overfladen) og den blævrede bouillon skæres ud i terninger. Flyt forsigtet terningerne over i en frysepose og kom dem i fryseren. Det kan være en fordel at fordele firkanterne lidt “fladt”, så er de nemmere at skille ad, hvis du kun skal bruge en enkelt terning.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 Kommentarer

  • SVAR

    Præcis det, jeg skal have lavet med skrog i fryseren, som ligger og fylder. Tak for påmindelsen og tippet om at fryse ned i terninger.

    • SVAR

      Velbekomme søde Sveske! Det er virkelig små guldklumper at have på lager i fryseren.
      KH til dig,
      Anne

  • SVAR

    […] olivenolie jeg kender og måske en smule hjemmekogt økologisk kyllingebouillon (opskrift HER). Jeg troede at hun ville elske […]