Lækre, tynde LCHF-pandekager

PandekagerDisse pandekager er de bedste tynde LCHF-pandekager jeg har smagt. Der findes mange lækre, tykke LCHF-pandekager, men nogle gange savner jeg de tynde – og disse kommer meget tæt på de traditionelle. De er godt nok ikke sprøde, men smagen er der!
Opskriften er inspireret af Xenias
 
(7 stk. på en lille pande)
 
Du skal bruge:
2 æg
2 æggehvider
1/4 dl piskefløde
75 g græsk yoghurt
2 tsk. Fiberhusk
1/4 tsk. vanillepulver
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
skal fra ½ citron
 
Smør til panden
 
Fremgangsmåde:
Pisk alle ingredienser sammen i en skål.
Smelt en klat smør på en lille pande og bag pandekagerne med det samme, inden dejen tykner alt for meget. Vend først pandekagen når den er helt gylden, da de er lidt mere porøse end de traditionelle. Fortynd evt. dejen med lidt ekstra fløde undervejs.
Jeg putter en lille klat smør på panden, hver gang jeg hælder ny dej på panden.
 
TIP:
Jeg brugte æggeblommerne til en omgang koldskål, men lur mig, om man ikke kan bruge tre hele æg (det vil jeg prøve næste gang).
Jeg foretrækker at bage på en lille pande, for at pandekagerne er lettere at vende.
Server fx pandekagerne med bærkompot eller som herunder med æbletern og (hassel)nøddesmør. Uhm!
Pandekage med topping

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 Kommentarer

 • SVAR

  Vil bare takke for denne opskrift.. Pandekagerne var bare super gode.. Brugte tre æg og yogurt naturel (manglede græsk yogurt)

 • SVAR

  Det er bare SÅ dejligt at få feedback på opskrifterne! Tusind tak for det – jeg er glad for at de faldt i din smag!
  KH
  Anne

 • SVAR

  Spændende blog du har, jeg glæder mig til at læse videre. Jeg har ikke prøvet din pandekageopskrift endnu, men det er en kendt sag at pandekager med fløde bliver bløde (som crêpe suzette), mens pandekager med vand bliver sprøde 🙂 hver ting til sin tid.

 • SVAR

  Kære Henrik
  Tak for din besked – det glæder mig at du har lyst til at læse med 🙂
  Nårh ja – god pointe! Måske jeg skulle eksperimentere med vand i pandekagedejen..
  KH
  Anne

 • SVAR

  Øv, nu har jeg endelig været ude og købe det evindelige husk, så jeg har et større udvalg af lchf opskrifter. Men øv, kunne slet ikke få dem vendt – så endte med at putte mel i 🙁 Vil dog sige at den ene, som ikke endte i skraldespanden og som endnu var uden mel, smagte meget godt…

 • SVAR

  Kære Charlotte
  Øv hvor træls! Når jeg bruger en lille pande og lader pandekagen blive rigtig bagt på den første side – inden jeg vender den – plejer det at lykkes!
  En nødløsning er at kyle hele dejen på en stor pande og lave scrambled pancakes (jeg har en opskrift under index), men det er selvfølgelig ikke optimalt, hvis man vil have en pandekage, der kan rulles – eller måske hvis der er børn, der spiser med.
  KH til dig
  Anne

 • SVAR

  Super lækre og vellykkede pandekager. Brugte dog tre hele æg, creme fraiche i stedet for fløden og creme fraiche i stedet for youghurten. Det var lige hvad køleskabet bød på : )

 • SVAR

  Kære Mette
  Hvor er det dejligt at høre. Tak for din besked og rigtig god søndag til dig!
  KH
  Anne

 • SVAR

  Kan det passe at der kun skal en kvart dl fløde i?

 • SVAR

  Undskyld det sene svar!
  Ja, det er rigtigt nok. Jeg brugte 1/4 dl fløde til de 7 små pandekager – men jeg kan ikke huske om jeg fortyndede med ekstra fløde undervejs.
  KH
  Anne