Lækker bomkålssuppe i en fart

IMG_20131015_182750Igår baksede jeg en rigtig hurtig og velsmagende omgang aftensmad sammen. En blomkålssuppe fra bogen “Kom i gang med LCHF på 14 dage”. I øvrigt en bog, som jeg har hørt omtalt i knapt så rosende vendinger, men som jeg (måske netop derfor) er overraskende positiv overfor. Han har nogle lækre og nemme opskrifter, som jeg får lyst til at lave – og jeg har allerede lavet pariserbøf og nu denne blomkålssuppe, som jeg dog tilpassede lidt til køkkenskabenes indhold og mine præferencer.
Kæresten, som ikke er overdrevet begejstret for blomkål, syntes den smagte godt, men blev slet ikke mæt og mente at det da måtte være en forret (tsk!). Der er bestilt mere K-Ø-D på panderne og S-O-V-S i gryderne herhjemme – hvilket er lidt ærgerligt, da jeg netop havde LCHF-pitabrød på menuen i aften. Det må nok blive en anden dag (hvor jeg er alene hjemme). Og så ikke mere ynk og brok, jeg er jo selv vild med K-Ø-D og S-O-V-S, så jeg tager bestillingen alvorligt allerede i weekenden hvor der både er pulled pork og lammecuvette på menuen.
Nåh, tilbage til suppen:
 
(2 personer + frokost til én)
 
Du skal bruge:
1 blomkålshoved
1 dåse fuldfed kokosmælk
2 spsk. Herbamare grøntsagsbouillon (eller anden)
25 g smør
fløde (til at tilpasse konsistensen)
saft fra en halv (lille) citron
½ tsk cayennepeber (eller efter smag)
 
flagesalt
 
Fx sprød bacon, laksestykker, skinke eller rejer som topping.
 
Fremgangsmåde:
Skyld og bræk blomkålen i buketter. Læg buketterne i en gryde og dæk dem med vand. Kog indtil blomkålen er helt mør (tiden afhænger af buketstørrelsen).
Hæld vandet fra og blend blomkålen til fin mos direkte i gryden med en stavblender.
Tilsæt kokosmælk, bouillon, citronsaft, cayennepeber og smør. Varm suppen igennem og tilpas konsistensen ved at tilsætte fløde (eller vand) og smag til med rigeligt salt.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

 • SVAR

  Hvad har du hørt dårligt om bogen ? Mine første 4 uger på LCHF kørte jeg udelukkende den bog, og tror ikke jeg havde klaret det uden ! Hvis jeg selv skulle til at finde opskrifter var det gået galt. Jeg synes bogen var let at gå til, enkle opskrifter uden alt muligt "nyt". Jeg elsker den bog 😉

 • SVAR

  Kære Grete
  Jeg kan ikke huske det præcise sted, men jeg kan huske, at der var en blogger, der forsøgte sig med at følge den slavisk – og at der gik lidt for meget fløde i den og for få grøntsager (til hendes smag).. Derudover flere steder hvor "Spis dig mæt og glad" prises, fremfor "Kom i gang med LCHF på 14 dage"..
  Jeg finder den også ganske glimrende og nyder at den ikke kræver en masse special-ingredienser. Det passer perfekt, når jeg så småt vil tilbage til "back-to-basic-LCHF".
  Kærlig hilsen
  Anne

 • SVAR

  Nu er det jo bestemt også to helt forskellige bøger de to. Der er stor forskel på om der er lagt op til hardcore lchf, eller om der er lagt op til en mere middel lchf for hele familien.

  Jeg ville aldrig selv have tænkt på at bruge kokosmælk i en blomkålssuppe. Min første tanke er at det da bliver alt for sødt.

 • SVAR

  Tak for din kommentar.
  Ja, det er der noget om – men det fungerer overraskende godt (pga. citronsaften, salt og cayennepeber, tror jeg)! Jeg synes at det var lækkert og ikke mindst nemt!
  Dejlig dag herfra,
  KH
  Anne