Klassisk broccolisalat – LCHF

Broccoli salat close up 2For lidt tid siden så jeg en opskrift på broccolisalat på Xenias blog. Den anden dag rakte køleskabets indhold til en lignende salat – helt traditionel med en god fed LCHF-dressing.
Det blev en stor portion, og så der er til hurtig grønt dagen efter. Dejligt!

Du skal bruge:
1 øko broccoli
1 pakke bacon i tern
2 små æbler
2 rødløg
1 håndfuld solsikkerkerner3 store spsk. mayo
2 store spsk. 38 % creme fraiche
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sennep
s & p

Fremgangsmåde:
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Læg dem til side og steg bacontern sprøde.
Den skyllede broccoli skæres i buketter og stokken i tern (den allernederste del kasseres). Placer broccolien i en skål, hæld kogende vand over. Dæk med låg og lad det dampe i ca. 10 minutter, så broccolien stadig har bid.
Bland ingredienser til dressingen og skær æbler og rødløg i tern. Lad broccolien dryppe godt af i et dørslag inden buketterne vendes i dressingen med rødløg, æble og toppes med bacon og solsikkekerner.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer

  • SVAR

    Härligt! Bacon ger väldigt god smak tillsammans med broccoli tycker jag, så den salladen faller mig helt i smaken. 🙂

  • SVAR

    Det er også en favorit hos mig 🙂 – og min kæreste.
    God dag
    KH
    Anne

  • SVAR

    Men hverken æble eller solsikke er lchf?

  • SVAR

    Er det et spørgsmål eller en konstatering?
    I fald det første er tilfældet, så er æble og solsikkekerner bestemt LCHF for mig. Læs gerne mere om det under fanen "Min kost".
    KH
    Anne

  • SVAR

    […] Fx har jeg lige haft en periode, hvor det eneste jeg kunne finde på at lave med broccoli var broccolisalat. Det er lækkert, helt sikkert. Men variation er nu engang et […]