Kan man spise sig fri for PCO..?

Det er i hvert fald min plan: at spise (og træne) mig fri for de polycystiske ovarier. Og jeg tror på, at det kan lade sig gøre, fordi jeg efterhånden har hørt og læst om ret mange, der har gjort det. Bogen Bliv Gravid (affiliate link) på fotoet ovenfor, beskriver blandt andet hvordan det kan gøres (med motion, afstressning – og god nærende kost). Det er en meget motiverende og lækker bog – og den er, for mig, meget mere tiltalende end Spis dig Gravid (affiliate link), som jeg også ejer.

Selvom bøgerne begge hedder noget med “gravid”, så handler det ikke om at Augusta skal være storesøster lige foreløbigt. Nogle dage kan jeg få helt ondt i maven ved tanken om, at hun skal dele vores opmærksomhed med en anden. Andre dage har jeg lyst til at få 4 børn. Mine ønsker for familiens udvidelse svinger bare en anelse, kan du nok høre.

Når det nu ikke umiddelbart handler om familieforøgelse, hvorfor så livsstilsomlægning nu?

Jo, det handler i bund og grund om at tage vare på min egen sundhed. At have cyster på sine æggestokke og at bøvle med et ustabilt blodsukker.. det kan bare ikke være særligt sundt! Jeg kunne desuden rigtig godt tænke mig at opnå en regelmæssig cyklus. For første gang nogensinde. Tror jeg.

På mange måder passer det her projekt ret godt ind ift. mit ønske om at leve endnu mere efter mine værdier. Du ved, dem jeg skrev om HER. Projekt PCO-fri passer både godt ind ift. Linedanseren (det her med at komme mere i balance) og Forskeren (der handler om at eksperimentere og prøve flere ting af).

Dengang jeg startede min mejerifri periode (for nu 3 år siden!!) gjorde jeg mig en del indledende overvejelser – og jeg forberedte mig grundigt. Det kan jeg mærke, at jeg også har behov for denne gang. Jeg planlægger fx at lave nogle indlæg med inspiration til morgenmad, frokost og mellemmåltider, der holder blodsukkeret i balance. Det vil være en hjælp til at undgå at falde i de lette løsninger (aka bageren lige over for mit arbejde og den økologiske chokolade i køkkenskuffen derhjemme).

Jeg har i dag taget det allerførste skridt,  i forbindelse med projekt-PCO-fri. Jeg har nemlig bestilt en tid hos min læge til at få taget en blodprøve. Nu skal jeg bare lige have læst op på hvilke hormoner det er, jeg skal sørge for at hun måler på.

Jeg håber at I har lyst til at følge med, når der igen går mindre surdej og mere grøntsag i den, her på bloggen.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer

 • SVAR

  Jo jeg tror på du kan leve og spise dig fra det:-)
  Prøv at læse om læge Carsten Vagn-Hansen har gode råd på hans hjemmeside:
  http://www.radiodoktoren.dk
  Hilsner og pøj pøj 🙂

  • SVAR

   Fedt tip! Tak, det kigger jeg nærmere på !
   KH
   Anne

 • SVAR

  […] er denne ret et sikkert hit til det kommende Projekt-PCO-fri, da den ikke indeholder ret mange hurtige […]

 • SVAR

  Jeg glæder mig til at følge dig og projektet med at spise dig ud af PCO.
  Det er utroligt, at kosten kan have så stor betydning for vores hormonsystem.

  • SVAR

   Ja, det har du virkelig ret i.
   Hvor er du sød – dejligt at du har lyst til at følge med. Det gør mig glad!
   KH
   Anne