“Jeg blogger for at få følgere” + andre ord om en blogkrise

himmelMåske du har lagt mærke til det? Bloggen lider.

Jeg er enormt glad for at blogge, men det meget ensidige fokus på mad og sundhed har jeg svært ved at holde fast i. Lige nu i hvert fald. Der er så meget andet, der fylder hos mig. I øjeblikket er det fx tanker om babymad og boligdrømme – og det har jeg haft svært ved at få passet ind på bloggen.

Jeg har blogget på Den Omvendte Verden i over 3 år. Privat er jeg, i løbet af de tre år, blevet færdiguddannet, flyttet til Fyn, blevet gift og blevet mor. I starten bloggede jeg om den mad jeg spiste og mine erfaringer med LCHF og da jeg fandt ud af at jeg har mælkeallergi, bloggede jeg om mad uden mælk.

I de seneste måneder har jeg sneget indlæg ind om drømme, mørke tanker og følelsen af lykke. Det kræver lidt ekstra tid at skrive den slags indlæg – men det har samtidig været nogle af de sjoveste indlæg at poste. Det skyldes både en følelse af at jeg, i netop de indlæg, giver en lille bid af mig – og at der derfor, på en måde, er noget på spil – men også at det har været de indlæg, hvor jeg især har hørt fra jer, der læser med.

 

Hvorfor er det nu lige at jeg blogger?

 

En af mine bedste veninder kommenterede, da jeg “genstartede” Den Omvendte Verden tilbage i maj (med eget domæne, nyt design og ugentlige indlæg), at jeg måske manglede at skrive lidt om hvorfor jeg blogger.

Jeg har læst andre bloggere skrive at “man skal blogge fordi man ikke kan lade være“. Sådan er det ikke for mig. Jeg blogger fordi det giver mig noget – ikke fordi jeg slet ikke kan lade være. Det jeg værdsætter ved at blogge, altså det jeg får ud af det, er kommentarerne fra jer. Jeg blogger også for at inspirere, men meget ofte bliver jeg faktisk inspireret af jer, der læser med.

En anden sætning jeg ofte læser er: “man skal ikke blogge for at få følgere“. Det gør jeg! Jeg er nået dertil hvor jeg nok ikke ville blogge, hvis ikke der var nogen, der fulgte med. For det er kontakten med jer, der især giver dét at blogge mening for mig. Det er som at have en ekstra flok veninder, der interesserer sig for mange af de samme ting, som jeg. Og det er SÅ fedt!

Dernæst er bloggen mit frirum. Jeg skriver når Augusta sover og hvis ikke jeg havde bloggen ville jeg formentlig bruge tiden på at læse, se tv, rydde op eller gøre noget mere rent. De sidste to ting ville formentlig ikke gøre noget – men det at blogge er sjovere.

 

Så.. fremtiden for bloggen?

 

Dette indlæg udspringer af at jeg, i øjeblikket, bliver enormt fanget af tanker om bloggens middelmådighed og følelsen af ikke helt at have fundet en særlig niche for Den Omvendte Verden. Det gavner mig ikke altid at blive fanget af de tanker, men ind i mellem er tankerne brugbare. De gør at jeg, backstage i Den Omvendte Verden, brygger på et lidt andet “koncept” til bloggen, der kan flette min profession og mine andre interesser ind.

Men mere om det på et senere tidspunkt, når idéen er mere konkret.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

 • SVAR

  Jeg synes sagtens, at din blog kan rumme det hele. Både maden og opskrifterne men også tankerne om livet. Det hænger jo sammen, synes jeg. Og tankerne om livet fortæller jo mere om dig end opskrifterne, og som læser er det dejligt at få begge dele.
  Der var engang en, der sagde til mig, at maden og opskrifterne bare var min vej til at få lov at skrive om livet. Det er stadig det mest rigtige, nogen nogensinde har sagt om min blog.

  Jeg giver kaffe og blogsnak, hvis du en dag er i KBH!

  • SVAR

   Hvor er det fine og rigtige ord om din blog!
   Tak for dejlig kommentar – og skøn invitation! Det husker jeg! Jeg har formentlig Augusta på armen den dag 🙂
   Stort knus
   Anne

 • SVAR

  Spændende læsning.. jeg kan sagtens følge dig! Både i det med bloggens niche, men i særdeleshed også i det med, at man da skriver for at nogle gider at læse og kommentere. For responsen, for flervejskommunikationen. Jeg glæder mig mig til at følge med, når du har brygget færdig 😉

  • SVAR

   Tak søde Jacqueline! Det er nemlig lige det. Jeg er i en periode blevet enormt fanget af at mange andre blogs er ENORMT gode til én ting: yogablog, morblog, vegetarblog osv. – og at min blog på en måde er over alt og alligevel ingenting. Det arbejder jeg lige lidt på.
   Tak fordi du læser med!
   KH Anne