Indiske kødboller

Det her er undtagelsen. Denne ret tager ca. 45 minutter at lave og den er mild, men smagfuld – og resterne dagen efter er endnu bedre!
Du skal bruge:
(4 personer)
Kødboller
500g oksekød
1 æg
ca. 1 tsk. stødt koriander
ca. 1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt chili (efter smag)
Salt og peber
(3 spsk.) kokosolie til at stege i
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienserne godt sammen. Form til små kødboller (mine var ca. som golfbolde) og steg i kokosolie på en pande.
Grundsovs – indisk curry
2 små eller 1 stort løg
2-3 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
ca. 1 tsk. stødt koriander
ca. 1 tsk. stødt spidskommen
ca. 1 tsk. gurkemeje
1 dåse flåede tomater
3-4 dl kokosmælk
salt
(evt. frisk eller stødt chili)
(evt. hakkede friske koriander)
(2 spsk.) kokosolie til at stege i
Fremgangsmåde:
Mens kødbollerne steges, hakkes løg, hvidløg og ingefær fint sammen i en minihakker og simrer i kokosolie i en gryde, til løgene er klare og bløde.
Tilsæt krydderierne og svits dem med i 2 minutter uden at det brænder på.
De flåede tomater hældes i og blandingen simrer i ca. 10 minutter (og blendes evt. med en stavblender) inden kokosmælken og kødbollerne med stegefedtet tilsættes. Smag til med salt og tilsæt evt. hakkede, friske koriander.
Server med det samme.
TIP:
Tilsæt kødbollerne til sovsen og hæld kokosmælken ud på panden og rør rundt for at få alt smagen med, og hæld derefter pandens indhold i sovsen.
Næste gang vil jeg tilsætte et par skefulde mayo til farsen, for at få fedtprocenten op.
Uhm ja indisk mad – det er godt! Dejlige varme og stærke krydderier – mums!
Ja, det er så lækkert! Denne opskrift er god og hurtig, men intet slår smagen og duften af en langtids-simret indisk ret, med hele krydderier ristet på panden. Mm!