Indisk Chicken Korma LCHF

chicken kormaNår jeg laver indisk, bruger jeg typisk en af Jamie Olivers opskrifter. Når det skal gå lidt stærkere, undlader jeg at bruge hele og friske krydderier og bruger de stødte. Opskriften er inspireret af Jamie Olivers kogebog ALLE KAN LÆRE AT LAVE MAD. Retten virker måske ret omfattende, i forhold til tid og ingredienser, men den er super lækker og der er mad til dagen efter.
Jeg har lavet denne (Chicken Korma) og Chicken Tikka Masala (som også rammer bloggen) mange gange efterhånden.

(4-6 portioner)

Du skal bruge:
Curry paste:
2 fed hvidløg, pillede
5 cm frisk ingefær, skrællet
1 frisk rød chili
3 spsk. alm. kokosmel
2 spsk. mandler
1 spsk. tørret koriander (eller en håndfuld friske)
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. garam masala krydderi
2 spsk. kokosolie
0,5 tsk salt + lidt peber

Kylling Korma:
4 kyllingebryster skåret i aflange stykker (ca. 800 g) 
2 løg i tynde ringe
1 portion curry paste (se ovenfor)
1 rød chili i tynde skiver
5 cm frisk ingefær, finthakket
50 g smør
1 dåse fuldfed kokosmælk
3 spsk. alm. kokosmel

Desuden:
en håndfuld mandler
en citron i både
evt. kokosflager
evt. frisk koriander
evt. cremefraiche

Fremgangsmåde:
Curry paste:
Kør alle ingredienser i en minihakker til en grov karrypasta. 

Kylling Korma:
Smelt smør og steg chili, ingefær og løgringe bløde heri. Tilsæt karrypasta, kokosmælk og kokosmel. Rør rundt og tilsæt kyllingen. Lad retten simre under låg i 30 minutter. Rør rundt i gryden en gang i mellem.

Rist mandlerne gyldne på en pande og lad dem køle af.
Smag omhyggeligt retten til med salt og peber og servér med citronbåde, ristede mandler, frisk koriander og evt. cremefraiche.

TIP:
Servér fx med fintsnittet spidskål – det er rigtig lækkert – eller med blomkålsris som herunder.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 Kommentarer

  • SVAR

    Lækkert! Jeg skal altså også blive bedre til at lave (og spise, forstås!) indisk mad 😀

  • SVAR

    Jeg er så vild med indisk, men laver det heller ikke ofte nok. Når jeg går i gang med min kommende mejerifri periode, så skal indisk helt sikkert på menuen 🙂
    KH
    Anne

  • SVAR

    Lavede den i går aftes. MUMS den var go 🙂 Har ellers ikke haft det store held med indisk mad, men den her er en keeper 🙂

  • SVAR

    You just made my day 🙂 Tak for din kommentar – hvor er jeg glad for at retten faldt i din smag. Min kæreste og jeg er også helt vilde med den!
    KH
    Anne

  • SVAR

    Hej Jane, lækker opskrift og tak for en god blog. Vil jeg mon kunne fodre en voksen mand af og jeg selv med de angivne mål her? 🙂

    Mille

  • SVAR

    Kære Mille
    Tak for din kommentar. Ja, det vil jeg helt bestemt mene. Tilføj evt. et ekstra kyllingebryst – det vil jeg mene at saucen godt kan klare. De fire kyllingebryster jeg bruger er normalt pænt store.
    KH
    Anne

  • SVAR

    Hej ANNE! ikke Jane, sgu da – i min forvirring troede jeg, at jeg var på Madbandittens blog! Sorry!

    Tak for svar, jeg vil glæde mig til at gå i krig i køkkenet og servere sprød indisk for en af de sødeste mænd, jeg kender. Tusinde tak. 🙂

  • SVAR

    Haha.. Det anede mig – og når det er Jane, som bloggen forbindes med, tager jeg det som et kompliment 🙂 ! Meld gerne tilbage om du og den søde mand blev mætte og tilfredse?
    Kærlig hilsen
    Anne