Hørfrøboller LCHF

hørfrøbolle1Det er længe siden, at jeg har eksperimenteret med LCHF-boller. Men da jeg fik fedtreduceret hørfrømel fra Lowcarb Store vidste jeg, at jeg ville i gang med at eksperimentere.
Jeg er selv ret vild med smagen af kokosfibre og mandelmel. Men hvis du, som mange andre, er træt af den søde smag i bagværk, kan jeg kun anbefale fedtreduceret sesam- eller hørfrømel. Det er også den meltype jeg gerne bruger i pandekager, da det giver den bedste konsistens – synes jeg – og den mildeste smag. Kokosfibre kan godt gøre pandekager lidt grynede.
De her boller blev ganske gode. De er slet ikke æggede – faktisk mere kompakte i det og smagen er mild. Når man lige skærer dem over kan de godt se “tunge” ud, men når man bider i den har de en rigtig god brød-lignende konsistens. Jeg opbevarer dem på køl, og varmer dem 10 minutter i en 200 grader varm ovn og så er det lige før at de får sprød skorpe! Jeg synes at de er gode.
Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift hos LykkeglimtMine boller blev helt mørke pga. hørfrømelet.
Kokosmælken kan sagtens erstattes af fx 38% creme fraiche, som jeg tror bare vil gøre smagen endnu bedre.

(4 små boller)

Du skal bruge:
1,5 dl fedtreduceret hørfrømel
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sesamfrø
100g kokosmælk (den fede del)
2 æg
2 spsk. Fiberhusk
2 spsk. olivenolie
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. havsalt (måske lidt mere)

Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 200 grader C (alm. ovn).
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Lad dejen trække i 5 minutter og form til 4 boller på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Når de er færdige ser de sådan ud.

TIP:
Tryk gerne bollerne lidt fladere end jeg gjorde – de hæver i højden – og giv dem så måske kun 15 minutter i ovnen.
Servér med pålæg. På billedet øverst er det økologisk leverpostej, champignoner og bacon.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer

  • SVAR

    Uhm Anne.. De ser lækre ud de boller. Jeg elsker hørfrø, så mon ikke hørfrømelet en dag finder vej til mine køkkenskabe også…
    Tak for inspiration.
    KH
    – frk. sveske

  • SVAR

    Selv tak for inspiration : )
    Hørfrømel og sesammel er klare favoritter til salt bagværk, hos mig!
    KH
    Anne

  • SVAR

    Tror du de kan laves med sesammel i stedet? 🙂

  • SVAR

    Tror du de kan laves på sesammel – bytte lige over? 🙂

  • SVAR

    Kære Anja
    Ja, det er jeg helt overbevist om vil fungere fint! Så længe det er den fedtreducerede slags.
    KH
    Anne