Hørfrøboller LCHF
Det er længe siden, at jeg har eksperimenteret med LCHF-boller. Men da jeg fik fedtreduceret hørfrømel fra Lowcarb Store vidste jeg, at jeg ville i gang med at eksperimentere.
Jeg er selv ret vild med smagen af kokosfibre og mandelmel. Men hvis du, som mange andre, er træt af den søde smag i bagværk, kan jeg kun anbefale fedtreduceret sesam- eller hørfrømel. Det er også den meltype jeg gerne bruger i pandekager, da det giver den bedste konsistens – synes jeg – og den mildeste smag. Kokosfibre kan godt gøre pandekager lidt grynede.
De her boller blev ganske gode. De er slet ikke æggede – faktisk mere kompakte i det og smagen er mild. Når man lige skærer dem over kan de godt se “tunge” ud, men når man bider i den har de en rigtig god brød-lignende konsistens. Jeg opbevarer dem på køl, og varmer dem 10 minutter i en 200 grader varm ovn og så er det lige før at de får sprød skorpe! Jeg synes at de er gode.
Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift hos Lykkeglimt. Mine boller blev helt mørke pga. hørfrømelet.
Kokosmælken kan sagtens erstattes af fx 38% creme fraiche, som jeg tror bare vil gøre smagen endnu bedre.
(4 små boller)
Du skal bruge:
1,5 dl fedtreduceret hørfrømel
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sesamfrø
100g kokosmælk (den fede del)
2 æg
2 spsk. Fiberhusk
2 spsk. olivenolie
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. havsalt (måske lidt mere)
Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 200 grader C (alm. ovn).
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Lad dejen trække i 5 minutter og form til 4 boller på en bageplade med bagepapir.
Jeg er selv ret vild med smagen af kokosfibre og mandelmel. Men hvis du, som mange andre, er træt af den søde smag i bagværk, kan jeg kun anbefale fedtreduceret sesam- eller hørfrømel. Det er også den meltype jeg gerne bruger i pandekager, da det giver den bedste konsistens – synes jeg – og den mildeste smag. Kokosfibre kan godt gøre pandekager lidt grynede.
De her boller blev ganske gode. De er slet ikke æggede – faktisk mere kompakte i det og smagen er mild. Når man lige skærer dem over kan de godt se “tunge” ud, men når man bider i den har de en rigtig god brød-lignende konsistens. Jeg opbevarer dem på køl, og varmer dem 10 minutter i en 200 grader varm ovn og så er det lige før at de får sprød skorpe! Jeg synes at de er gode.
Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift hos Lykkeglimt. Mine boller blev helt mørke pga. hørfrømelet.
Kokosmælken kan sagtens erstattes af fx 38% creme fraiche, som jeg tror bare vil gøre smagen endnu bedre.
(4 små boller)
Du skal bruge:
1,5 dl fedtreduceret hørfrømel
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sesamfrø
100g kokosmælk (den fede del)
2 æg
2 spsk. Fiberhusk
2 spsk. olivenolie
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. havsalt (måske lidt mere)
Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 200 grader C (alm. ovn).
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Lad dejen trække i 5 minutter og form til 4 boller på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Når de er færdige ser de sådan ud.
TIP:
Tryk gerne bollerne lidt fladere end jeg gjorde – de hæver i højden – og giv dem så måske kun 15 minutter i ovnen.
Servér med pålæg. På billedet øverst er det økologisk leverpostej, champignoner og bacon.
Uhm Anne.. De ser lækre ud de boller. Jeg elsker hørfrø, så mon ikke hørfrømelet en dag finder vej til mine køkkenskabe også…
Tak for inspiration.
KH
– frk. sveske
Selv tak for inspiration : )
Hørfrømel og sesammel er klare favoritter til salt bagværk, hos mig!
KH
Anne
Tror du de kan laves med sesammel i stedet? 🙂
Tror du de kan laves på sesammel – bytte lige over? 🙂
Kære Anja
Ja, det er jeg helt overbevist om vil fungere fint! Så længe det er den fedtreducerede slags.
KH
Anne