Hjemmelavet marcipan – nemmere end nemt!
Jeg spiser rigtig mange mandler i øjeblikket. Enten rå direkte fra posen, som mandelsmør eller som marcipan. Til jul købte jeg slet ikke marcipan, fordi jeg opdagede hvor nemt det er at lave sin egen – og så kan man få den helt økologisk og sødet med det man foretrækker!
Jeg har denne gang lavet en version, der er sødet med honning og det smagte bare virkeligvirkelig godt! Opskriften på marcipan er fra Femme Food (affiliate link). Jeg bruger bla. marcipanen i den hjemmelavede pæretærte (der i øvrigt er helt uden mælk, uden mel og uden alm. sukker).
Du skal bruge:
150g økologiske mandler
2-3 spsk. økologisk akaciehonning
Fremgangsmåde:
Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem stå i 5 minutter. Dræn vandet fra og overhæld dem med koldt vand. Smut mandlerne og kom dem i en foodprocessor og blend til helt fint mel. Hæld honning ved og kør, til det er blandet godt og samler sig.
Form marcipanen til en rulle med fingrene og opbevar på køl.
Del dine tanker her