Gulerodspesto

gulerodspesto1
Denne gang har jeg igen været på besøg hos Vanløse Blues.
Jeg ender tit med at have småkedelige gulerødder liggende i bunden af grøntsagsskuffen. Det her en oplagt måde at få dem brugt:

(1 glas pesto)

Du skal bruge:
400 g gulerødder i tern
40 g hasselnødder
1 dl olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum
salt og peber

Lidt olivenolie

Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 200 grader C (alm. ovn).
Vend gulerodstern med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir (Lad der være en smule plads i den ene ende af bagepladen). Sæt pladen i ovnen og efter 20 minutter lægges hasselnødderne ind på bagepladen ved siden af gulerodsternene. Giv det hele yderligere 10 minutter i ovnen. Derefter bør gulerodstern være møre og hasselnødder gyldne.
Lad det køle af og gnid de værste skaller af hasselnødderne – enten med fingrene eller i et rent viskestykke.
Kør det hele i en minihakker sammen med olivenolie og basilikum. Smag til med salt og peber.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 Kommentarer

  • SVAR

    Ej det lyder nemt og lækkert!
    og gulerødder har man jo altid 🙂
    Tak for tippet. Det skal prøves

    Vh Stefanie
    http://www.Stefaniesunivers.blogspot.dk

  • SVAR

    Velbekomme 🙂 ! Den er sød og lækker – næsten som en dessert 🙂
    KH
    Anne

  • SVAR

    Det skal bestemt testes – når man er på SU, kan klassisk hjemmelavet pesto nemlig nemt blive lidt for dyrt! En stor bunke krydderurter, parmesanost og pinjekerner koster nemt lidt mere end gulerødder og hasselnødder. Tak for inspiration! 🙂
    Kh Ísbjörg

  • SVAR

    Åh, nu fortryder man jo helt man smed en halvslatten gulerod imorges! Det skal helt klart prøves med de sørgelige rester i bunden af køleskabet 😀

    fatfoodnfit.bloggersdelight.dk

  • SVAR

    Præcis – jeg har det på samme måde. Af samme grund bruger jeg sjældent pinjekerner i min pesto – i stedet bruger jeg mandler, men har læst at ristede solsikkekerner faktisk også er rigtig godt.
    Mandler og solsikkekerner er i hvert fald noget billigere alternativer til pinjekerner 🙂
    KH
    Anne

  • SVAR

    Haha – det kender jeg så godt! Dejligt at du har lyst til at lave den 🙂
    KH
    Anne