Græskarsuppe med kanelflødeskum

(ca. 3 portioner)
Du skal bruge:
1 hokkaido i tern (ca. 650 g i renset vægt)
2 små æbler i tern
1 løg i tern
2 røde chili, fintsnittet
3 dl vand
(evt. 1 dl tomatpassata)
1 spsk. bouillon (fx Herbamare)
2 spsk. kokosolie
salt
1 håndfuld mandler
1,5 dl. fløde
1 tsk. kanel
Fremgangsmåde:
Rist først mandler gyldne på en pande (evt. i lidt kokosolie). Læg til side og køle af.
Rist græskartern, æbletern, løg og chili i kokosolie i en gryde i nogle minutter. Hæld derefter vand, boullion (og evt. tomatpassata) i og lad simre mørt i ca. 20 minutter.
Pisk fløden og vend kanel i mens. Når suppen er klar, blendes suppen helt fin med en stavblender og smages til med salt. Justér evt. tykkelsen med lidt ekstra væske.
Server suppen rygende varm, toppet med fløde og mandler lige inden servering.
TIP:
Erstat fx vand + bouillon med fuldfed kokosmælk.
det lyder bare SÅ lækker! det vil jeg klart prøve – uhm!!!!
JA! Please do, Maria 🙂 Det er overraskende lækkert – synes jeg.
KH
Anne
Okay.. Du lever SÅ meget op til din blogs navn med denne ret – den lyder virkelig 'omvendt'! Eller på hovedet? 😛 Jeg tror, at det er kanelflødeskummet, der gør det? Er den en sød eller salt suppe? Jeg er så skide nysgerrig, for det ser virkelig så lækkert ud, at det må prøves! Men.. altså også lidt mærkeligt.. ;P
Kære Katrine
Haha 🙂 .. Jeg spiste den som aftensmad – salt suppe, men ærlig talt så er den jo lidt sødlig pga. æbler og græskar. Chilien giver et spark! Måske er det mest korrekt at sige at den, for mig, ikke er sød og syndig nok til at være en dessert 🙂 – men den kunne nok nemt konverteres!
KH
Anne