Forårsfornemmelser og kriblen i grønne fingre

frøMine fingre kribler altid lidt ekstra når jeg kigger forbi denne blog, der er enormt inspirerende ud i have og dyrkning. Jeg har drømt om en køkkenhave, der præsterer mere end jordbær og krydderurter, de sidste 6 år. I år sker det! Det har været forberedt siden sidste år, hvor vi købte 6 pallerammer og malede dem sorte. Nu er de sat op. Se bare her:

Jeg har planer om at dyrke lidt af hvert i bedene. So far har jeg frø til spinat, ærter, squash, gulerødder + persille og koriander. Jeg vil også gerne dyrke grønne bønner, salat, purløg og dild.
Jeg kunne også godt tænke mig at dyrke en lille smule kartofler og har hørt om en ret genial opfindelse: Potato-pot. Idéen er at man dyrker kartofler i en dobbelt spand, som gør det muligt at høste kartofler kontinuerligt sommeren igennem. Den kan også fås i Silvan og lignende steder – og jeg kunne godt være fristet til at prøve det.

Jeg er ret velforberedt når det kommer til dyrkning i højbede. Jeg har købt økologiske frø og nærstuderet en rigtig fin bog om det at dyrke i højbede. Bogen er en gave fra Nyt Nordisk Forlag og den har været lidt af en bibel indtil videre. Jeg har slået op i den mange gange efterhånden og den er god som begynder-bog. Den indeholder bla. en fin lille oversigt til hvor mange squashplanter, gulerødder osv. der kan være i ét palleramme-højbed. Den oversigt skal jeg have nærstuderet inden jeg kaster frø i jorden. 

Og apropos jord – der mangler jo noget muldjord i de højbede! Alt andet er på plads, men det er sværere end jeg troede at finde muldjord til en rimelig penge i nærheden af Odense. Så hvis én af jer ligger inde med et tip sender jeg luftkys jeres vej. At betale over 1000kr for jord (JORD!) – det er mere end mit skabsnærrige hjerte kan bære.

To be continued..

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 Kommentarer

 • SVAR

  Hmm…min kommentar blev slettet.
  Man kan hente gratis kompost hos Odense Renovation et par gange om året og ellers købe det til billige penge – hvad end det betyder;-)

 • SVAR

  Super tip! Tak! Det skal vi i hvert fald benytte os af. Så er det bare selve muldjorden vi mangler..
  KH
  Anne

 • SVAR

  Uh, jeg gad også bare så godt have en køkkenhave med alle mulige gode sager! Håber, dine projekter lykkes 🙂

 • SVAR

  Det håber jeg virkelig også – jeg kan se det for mig: hvordan bedet bugner af grønt 🙂
  Nu må vi se!
  KH til dig
  Anne

 • SVAR

  Da jeg skulle fylde jord i mine sidste år fandt jeg ud af at det billigste pr liter faktisk var at købe i 40 l plantesække. Feks i jem og fix eller land og fritid hvis i har sådan en.
  Kompost fra genbrugsstationen kan godt bruges i bunden. Men det er for stærkt med kun det.
  Jeg har dog læst at squash kan gro direkte i kompost. Har nu ikke selv prøvet det endnu

 • SVAR

  Øj, genialt tip. De plantesække har jeg ikke engang overvejet som den billigste løsning. Det må jeg straks i gang med at undersøge! Tak for din kommentar.
  KH
  Anne

 • SVAR

  Der er "kompost-dag" på lørdag, hvor man kan hente gratis kompost, og endda få en hotdog med på vejen 🙂

  Mvh. Susie

 • SVAR

  Kære Susie
  Jeg har godt læst om kompost-dag, men vidste ikke at det var på lørdag. Tak for tippet.
  KH
  Anne