Er det dyrt at spise LCHF?

Dyrt at spise LCHFJeg kan i øjeblikket tælle dage til, jeg er færdig på SU – og jeg glæder mig til rigtig løn og flere penge mellem hænderne. MEN! Rent faktisk tror jeg ikke, at mine indkøbsvaner vil ændre sig ret meget. Jeg prioriterer økologi højt og en stor del af mine indkøb er derfor øko-varer. En gang i mellem bliver jeg dog nærig og køber et konventionelt dyrket spidskål til 16 kr i stedet for, at betale 20 kr. for et lille bitte økologisk spidskål. Men nydelsen er bare ikke den samme (for mig)- psykologi spiller muligvis en rolle her, men jeg kan altså bare smage forskel!
Jeg har nu spist LCHF i et år og da jeg hver måned laver regnskab over min kærestes og mit forbrug, kan jeg regne ud hvor meget dyrere vi lever på LCHF.
I snit bruger vi ca. 1000 kr. mere på mad, end vi gjorde inden LCHF.
Her er det selvfølgelig en faktor, at jeg før LCHF ikke prioriterede økologi særligt højt. Jeg tror, at jeg købte økologisk mælk og gryn, og at det mere eller mindre var det.
Selvom vi bruger flere penge på mad, så smider vi markant mindre mad ud. Der er altid en rest fra aftensmaden, grønt, æg eller pålæg i køleskabet, som kan blive til en hurtig frokost – og der er intet brød, der bliver tørt og muggent.
Jeg kan ikke forestille mig at gå tilbage!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer

 • SVAR

  Hej Anne,
  God pointé. Maden er også blevet lidt dyrere hos os, men nøj hvor jeg har god samvittighed med de bedre valg i supermarkedet. Kan kun trække på smilebåndet, da Janes kommentar til det spørgsmål ved foredraget: Ja, men du sparer fugtighedslotion (+ kemi slik, kemi sodavand etc.).
  KH
  – frk. sveske
  P.S. Hvornår skal specialet afleveres?
  P.P.S. Hvilket program bruger du til opsætning af billederne?

 • SVAR

  Det passer meget godt med min oplevelse! Jeg bruger også flere penge, men jeg tror egentlig mest at det er fordi jeg nu langt hen ad vejen spiser økologisk. Jeg tror at hvis man ikke gik op i økologi samt holdt sig fra alle specialvarerne – så kunne man godt spise lchf uden at bruge flere penge. Der er jo også ting der er markant billigere at lave selv frem for at købe – fx is 🙂

 • SVAR

  jeg er også nysgerrig på det med opsætning af billederne….
  Og jeg har ikke fået et særlig meget dyrere madbudget..maks få hundrede kroner 🙂

  vh stefanie fra http://www.stefaniesunivers.blogspot.dk

 • SVAR

  Hej I 2 🙂
  Jeg bruger PicMonkey – collage til billedopsætningen.
  Åh, ja – det er en rigtig god pointe dét med besparelser på andre produkter – creme er helt sikkert en post, der er gået ned her hos mig!!
  KH
  Anne
  PS: Specialet skal afleveres om 3 uger – ÅH! 🙂

 • SVAR

  Dét tror jeg, at du har helt ret i! Det betyder noget det skifte til økologi – også selvom man er god til at handle stort ind på øko-rabat-dagene..
  KH
  Anne