En update på hud og kost

mejerifriperiodeJeg har ikke skrevet meget om det siden min mejerifri periode for næsten et år siden. Måske nogen af jer læste med, og kan huske at de 4 uger uden mejeriprodukter gjorde en ret stor forskel på min hud. Du kan læse mere om det her.
Lige så stille (og lejlighedsvist) inviterede jeg især smør og ost tilbage på tallerkenen og det gik nogenlunde.
I maj/juni stiftede jeg bekendtskab med Anna Bogdanova og vidunderbogen (ja, det mener jeg faktisk) Skyhøj Forbrænding. Bogen er en træningsbog, men der er også en række anbefalinger hvad angår kost. Bogen gjorde at jeg inviterede langt flere kulhydrater ind i min kost igen – fx dadler og flødeboller som eftertræningsmåltid. Det er ikke sikkert at det er det, der har gjort det. Men jeg kan i hvert fald se at min hud gradvist er blevet værre og værre siden i sommers. Og den eneste umiddelbare forandring (kostmæssigt) er mere sukker og en sjælden gang i mellem mælkeprodukter (smør er dog en fast del af min kost). 
Der er helt sikkert andre forklaringer på den pludseligt problematiske hud. Fx skete der en masse, (jeg blev færdiguddannet og den stod derfor både på flytning og jobstart) og den travle periode kan selvfølgelig også spille ind.
Jeg har dog en mistanke om, at sukker og mælkeprodukter er synderne – måske i kombination med andre forhold.
Jeg har i overensstemmelse med mine nytårsforsæt skruet ned for mit sukkerindtag og håber at det kan afhjælpe huden en smule. Hvis ikke, går jeg nok på en nul-mælk-periode igen. Nu må vi se – jeg savner virkelig mælkeprodukter i øjeblikket, så havde det ikke været for huden var jeg nok hoppet i en skål græsk youghurt .. UHM!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

 • SVAR

  Jeg har også hudproblemer, og har tænkt vældig på at prøve nul mejeriprodukter. Problemet er at jeg ELSKER mejeriprodukter. PT er det stort set det eneste jeg aldrig har fjernet fuldstændig fra min kost.. Ahr. Tænker at jeg måske kunne skære kraftig ned på dem, og kun nyde en lille smule, ind i mellem. Det er noget med hormonbalancen og mælk der vidst ikke skal være en helt god kombi? Vil i hvertfald rigtig gerne høre hvordan det går, og hvad man evt. kan bytte nogle mejeriprodukter ud med!

 • SVAR

  Nemlig! Jeg har det på præcis samme måde: kunne jeg leve af bare en enkelt fødevare-gruppe så ville det være mejeriprodukter.. Men det kan nu godt lade sig gøre at minimere forbruget – jeg har fx ikke spist græsk yoghurt eller creme fraiche i næsten et år (!!).
  Jeg har læst det samme og jeg tror at det er kasein – og ikke laktose – der er problemet med mælkeprodukter og (min) hud.
  Hvis du har lyst til at læse om min mejerifri-periode, så klik på fanen "opskrifter" og smut helt ned i bunden under personlige indlæg. Her er der også et indlæg om hvad jeg erstattede mejeriprodukterne med. Tak fordi du følger med.
  KH
  Anne