Egenomsorg: Lidt om at tage iltmaske på..

Den første uge af Augustas liv lå jeg, ammende, i vores dobbeltseng stort set 24/7 – og jeg blev faktisk helt trist af det. Jeg kunne endda sætte klokken efter det, for tristheden kom snigende hver eftermiddag når det begyndte at blive mørkt. Den første gang jeg kravlede ud af ammehulen, eller faktisk bare flyttede den ind i sofaen til min kæreste, var helt fantastisk! Jeg kan kigge på Augusta længe, men jeg er nødt til også at lave andet. Ellers bliver jeg skør – eller nok nærmere ked af det.

Efter de første par uger blev jeg mindet om at tage min egen iltmaske på, inden jeg gav mit barn den på. Når man tænker på min profession, er det egentlig lidt besynderligt at jeg ikke selv var opmærksom på det.

Siden da, har jeg givet mig selv lov til at have et liv ved siden af morlivet. Dét liv handler ikke om ture i træningscentret eller venindeaftaler væk fra Augusta. Nej, det handler om små daglige egenomsorgshandlinger – altså ting, der er gode og rare for mig. I starten satte jeg baren lavt og det handlede om at nå én lille ting om dagen. Nu når jeg ofte flere ting dagligt – primært når Augusta sover. Men når jeg fx laver min morgensmoothie, så er hun vågen.

DSC00489

Jeg tænker at mine egenomsorgshandlinger også er noget jeg gør for hende. Fx gør morgensmoothien noget rigtig godt for den mælk jeg laver til hende – og overordnet set får hun en gladere mor, der har mere overskud og kærlighed til hende.

Egenomsorgshandlinger for mig er fx at:

Lave surdej til økologisk rugbrød
Bage rugbrød eller boller
Fylde grøntskuffen med grøntsager
Lave en smoothie
Gå tur med barnevognen
Genoplive min vandkefir
Købe tøj til Augusta på nettet
Kigge på, storkysse og dufte til Augusta
Lave kokosyoghurt med mælkesyrebakterier
Sætte frø over til spirer i mit spireglas
Lave granola/mælkebomben
Gå i bad
Tørbørstning inden bad
Skifte sengetøj
Tage pænt tøj på
Skrive blogindlæg

Det her med egenomsorg er jo ikke kun for friskbagte mødre. Hvad er egenomsorg for dig?

Kl. er 8.00 og jeg har både gået med barnevogn og blogget. Og om 2 minutter hiver jeg nybagte surdejsboller ud af ovnen. Idag er en god dag!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

 • SVAR

  Lyder som en meget fornuftig plan 🙂 hvordan laver dunkolosyoughurt?

  • SVAR

   Hej Ida
   Tak for det 🙂 og tak for din kommentar.
   Kokosyoghurt – jeg skal nok lige smide en opskrift op inden længe. Jeg har lavet det to gange med mælkesyrebakterier. Mere eller mindre er det en dåse kokosmælk og indholdet af en kapsel mælkesyrebakterier, der røres sammen i en glasskål med låg. Står lunt i 24t-48t og derefter kan man smage på det og sætte det i køleskabet, hvis den smager syrligt nok. Når det er koldt er det kokosyoghurt.
   KH
   Anne